Bubbels met oesters op de trouwdag van Flup & Malou 

In de zwarte, glanzende oldtimer van Malou’s broer, door de smalle straten van hartje Utrecht, in vol ornaat op weg voor dé grote dag. Bruidspaar Malou en Flup wonen stads en trouwen landelijk, tussen het groen in Bunnik. Een dag – met een aantal bijzondere details - om nooit meer te vergeten.

Bubbels met oesters op de trouwdag van Flup & Malou
Foto: Trouwen met Thomas

“We wilden graag alles op één locatie vieren”, blikt het paar terug. “Het idee van niet op de klok te hoeven kijken, was fijn. En bovendien hoefden onze gasten zich zo niet te bekommeren over reizen van A naar B. Het maakte de gehele dag erg ontspannen. We hadden voor onszelf een bootje geregeld om van Utrecht naar de trouwlocatie in Bunnik te varen. Aan boord hebben we in alle rust met z’n tweetjes geluncht. Heel waardevol om zo’n moment te hebben samen, voorafgaand aan het officiële gedeelte van de dag.”

The first look

De dag start thuis in Utrecht en Malou kan zich de spanning van de first look nog goed herinneren. Malou: “Zeker toen het moment kwam om de jurk aan te trekken en ik familie en goede vrienden binnen hoorde komen. Ik was ontzettend benieuwd naar hoe Flup eruit zou zien en wat hij van mijn jurk zou vinden. Maar zodra ik hem zag, viel alle spanning van me af. Ik vond zijn trouwpak echt prachtig.” Flup vertelt: “Ik was heel benieuwd naar haar jurk, want zelf had ze wat twijfels of ik hem mooi zou vinden. Toen Malou de kamer binnenstapte, zag ze er echt fantastisch uit.”

Bubbels met oesters op de trouwdag van Flup & Malou
Foto: Trouwen met Thomas

Trouwceremonie

Terwijl het bruidspaar per boot van stad naar buitengebied reist, worden hun families op de locatie alvast voorzien van een heerlijke lunch. Vervolgens arriveren de andere gasten en kan het officiële deel van de dag beginnen. De twee wilden graag een persoonlijke ceremonie. “Het was voor ons het belangrijkste moment van de dag, dus hiermee hebben we uitgepakt. Presentatrice Annemarie Brüning verzorgde als spreker een prachtige ceremonie. Ze hield een heel leuk, interactief verhaal en betrok er diverse gasten bij. Onze moeders maakten samen met ons de entree en Malou werd door haar moeder weggegeven”, zegt Flup.

Bubbels met oesters op de trouwdag van Flup & Malou
Foto: Trouwen met Thomas

Bruidsgasten

Het stel ontvangt zo’n 100 daggasten en ’s avonds sluiten nog eens 60 gasten zich aan. “We waren even bang dat het misschien te veel gasten zouden zijn, maar we hebben er geen moment spijt van gehad. We hadden de kans om iedereen uitgebreid te spreken en toen we later onze trouwfoto’s bekeken, zagen we dat er veel interactie was tussen gasten die elkaar voor onze bruiloft eigenlijk nog niet kenden. Ontzettend leuk dat de verschillende vriendengroepen en onze families zo leuk mixten!”, vertelt een enthousiaste Malou.

Bubbels met oesters op de trouwdag van Flup & Malou
Foto: Trouwen met Thomas

Oesters en andere verrassingen op de bruiloft

In plaats van een bruidstaart kiezen Malou en Flup voor het serveren van bubbels met oesters direct na de ceremonie. “Guido de Oesterkoning was een attractie op zich, echt een leuke toegevoegde waarde aan de borrel.” Wat later, tijdens het feest worden de twee verrast door allerlei optredens van vrienden en familie. Malou: “Flups moeder had een hilarische tragedie opgevoerd, Flups dweilband zette de hele feestzaal op zijn kop en mijn moeder had samen met alle gasten een flashmob voorbereid. Het was allemaal fantastisch!”

Bubbels met oesters op de trouwdag van Flup & Malou
Foto: Trouwen met Thomas

Nagenieten van de grote dag

De kersverse echtgenoten hadden vooraf niet gedacht dat het plezier van hun speciale dag zo lang zou blijven hangen. Flup: “Toen we na al het gefeest samen op onze hotelkamer zaten, konden we eigenlijk alleen maar lachen. We hebben nog lang samen zitten kletsen en nagenieten van alle mooie momenten op die dag.”