Verras elkaar met jullie eigen huwelijksgeloften! 

Verras elkaar met jullie eigen huwelijksgeloften!
FOTO: Marieke Zelisse Photography

Het uitspreken van jullie eigen huwelijksgeloften is superromantisch en maakt jullie ceremonie heel persoonlijk. Het vinden van de juiste woorden… dát kan nog een tikkeltje uitdagend zijn. Om jullie alvast een beetje op weg te helpen, stuurde een pasgetrouwd bruidspaar de brieven op die zij schreven voor hun trouwceremonie. Be inspired!

Lieve Paul,

Precies 222 dagen geleden vroeg je mij ten huwelijk tijdens onze vakantie in Portugal. Wat was ik blij. ‘’Ja, natuurlijk!’’, riep ik voluit. Ik wilde heel graag trouwen met de man van mijn leven. En vanaf dat moment begonnen we te fantaseren over onze trouwdag, waarbij we stiekem hoopten dat het vandaag even zou regenen….

Want tja, de regen….Ik weet het nog precies. Dankzij mijn zus kwamen we met elkaar in contact en na een paar weken e-mailen, moest het maar gebeuren. Die eerste date, wat vond ik dat spannend! Ik zie mezelf nog staan, bovenaan de trap voor mijn appartement. Ik probeerde nog een beetje nonchalant te doen, alsof zo’n afspraakje de normaalste zaak van de wereld was. Toen je eenmaal verscheen, was ik meteen ondersteboven. Wat een leuke vent, dacht ik. Dat had mijn zus goed gezien! Gelukkig straalde jij ook en bleken we al snel een echte klik te hebben. We praatten die eerste avond al uren achter elkaar door.

Ik denk nog vaak terug aan de zondag na onze eerste ontmoeting. Je was die nacht blijven slapen, want ja, na al die wijntjes kon ik je toch moeilijk naar huis laten rijden? Tijdens onze wandeling werd het koud, nat en guur, maar dat deed ons niets. We waren al zo gek op elkaar dat we op het strand stonden te zoenen terwijl een enorme bui losbarstte. De regen heeft nog nooit zo fijn gevoeld.

Vandaag op onze trouwdag, gaan we in het gezelschap van onze families en vrienden ‘ja’ tegen elkaar zeggen en dan zijn we officieel man en vrouw. Wow! Wie had dat drie jaar geleden tijdens die allereerste date gedacht? Als ik nu naar je kijk, begin ik weer te stralen. Ik ben trots op jou en zo blij met ons. Je bent mijn ‘lekkere vent’, zoals ik je altijd noem. Je voelt me aan, begrijpt me, luistert geduldig en stelt precies de juiste vragen als dat nodig is. Met jou voel ik me goed. Bij jou kan ik mezelf zijn.

Ik beloof je dat ik er altijd voor je zal zijn. Wat er ook gebeurt, ik ben en blijf je vrouw.

Ik hou van jou, voor altijd.

Liefs, Roos
Lieve Roos,

Toen mijn collega Linda drie jaar geleden over jou vertelde, was mijn interesse meteen gewekt. “Wil je mijn zus een keer ontmoeten?”, vroeg ze. Wat ben ik blij dat ze ons gekoppeld heeft. Tijdens onze eerste date was het meteen raak. Ik was op slag verliefd op je. Zo erg, dat ik tijdens onze eerste wandeling niet eens doorhad dat het regende!

In die drie jaar tijd hebben we elkaar echt door-en-door leren kennen en kunnen we elkaar bijna uittekenen. Maar er is toch één ding wat je niet van me weet. Vandaag is de allereerste keer dat ik een liefdesbrief voorlees. En dat vind ik echt heel spannend. Laat ik allereerst zeggen dat je er prachtig uitziet. Vanaf het moment dat ik je ten huwelijk vroeg, begon je al te glunderen als het onderwerp ‘trouwjurk’ ter sprake kwam. Je had iets heel bijzonders uitgezocht, zei je later: iets wat ik totaal niet zou verwachten. En ik grapte dan steeds dat je onder je jurk waarschijnlijk rubberen laarzen zou dragen, om samen over het strand te gaan banjeren.

Roos, jij betekent zoveel voor mij. Al vanaf het eerste moment dat ik je zag, was ik verslingerd aan je. Ik hou van je uitbundige lach, je vrolijke verschijning, en je geweldige gevoel voor humor. Als jij ergens binnenkomt, is het meteen één groot feest. Ik blijf dat bijzonder vinden. Je zet echt de boel op z’n kop en zorgt dat iedereen plezier beleeft. Ook kan je heel serieus en meelevend zijn. Als ik thuiskom van m’n werk, vraag je me altijd wat ik heb meegemaakt. Je laat me vertellen en verdiept je in de dingen die mij bezighouden. Dat vind ik heel knap aan je. Ook als het een keer tegenzit, ben je er voor me. Dan denk je met me mee, over hoe het beter of anders kan. Je bent zo betrokken. Dankzij jou heb ik het gevoel dat ik er niet alleen voor sta.

Lieve Roos, ik beloof je trouw, wil voor je zorgen en zal vanaf nu elk jaar een liefdesbrief aan je schrijven. Ik heb zin in de toekomst met jou, wil samen nog minstens naar 23 verre landen en ik kijk uit naar de tijd dat we een gezinnetje gaan vormen. Kleine Paultjes en Roosjes in ons midden: wat zou dat leuk zijn!

We gaan zo het jawoord aan elkaar geven. Ik wil heel graag jouw man zijn. Wil jij mijn vrouw zijn?

Dikke zoen, Paul