Zo steelt je bruidstaart de show 

Zo steelt je bruidstaart de show
FOTO: Jisca Kuijpers Fotografie

Of je nu voor de kerk trouwt of alleen voor de gemeente, met een klein groepje, of juist met iedereen die je kent: een bruidstaart is een absoluut hoogtepunt van elke bruiloft. Lees snel verder voor de beste manier om je bruidstaart de plek te geven die hij verdient tijdens jullie bruiloft.

Taarttrends

Zijn jullie echte trendsetters? Dan kom je dit jaar niet onder de zwevende bruidstaart uit. Dit is toch prachtig? Met de juiste belichting en een romantisch nummer op de achtergrond op het juiste moment, wordt het aansnijden echt iets bijzonders. Wel een beetje oppassen dat je niet gaat knoeien tijdens het aansnijden van de zwevende taart. Bloemen, lichtkettingen en ijsfonteinen geven jullie taart de finishing touch. Geef je gasten sterretjes tijdens het aansnijden, zo ontstaat er een prachtig en romantisch fotomoment waar je gasten ook deel van mogen uitmaken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luxury Wedding Cakes Cotswolds (@cakedaydreams)

 

Het grote moment

Wat is het beste moment om de bruidstaart aan te snijden? Daarvoor zal je eerst moeten beslissen of je hem liever ’s middags of ‘s avonds serveert. Wil je dat de taart opvalt? Dan is de middag de beste keuze. De gasten kunnen zich verheugen op een lekker zoet tussendoortje. Door verse bloemen en fruit te gebruiken als decoratie geef je je taart wat extra’s en valt ’ie goed op. Wanneer je een voorkeur hebt voor de avond, moet je tijdens het feest genoeg tijd inplannen om de taart aan te snijden. Gebruik dit moment meteen voor een emotionele speech of een vrolijke toost.

Lekkere traditie

Er zijn allerlei tradities rondom het aansnijden van de bruidstaart. De taart staat voor het geluk en de welvaart van het bruidspaar en natuurlijk voor een zoete toekomst. Degene die tijdens het gezamenlijk aansnijden van de taart zijn of haar hand bovenop die van de ander heeft liggen, is degene met de broek aan thuis. Goed om even rekening mee te houden dus…