High Tea – een intiem feestje na de huwelijksceremonie 

high tea wedding
Foto: Oh Lucy Wedding Photographie

Wij houden van de Britse theecultuur en zijn daarom ook fan van een high tea na de huwelijksceremonie. Een intiem feestje met je dierbaren, onder het genot van zoete en hartige lekkernijen, is een heerlijke afsluiting van je grote dag. Hoe dat precies in z’n werk gaat, vertellen we je hier.

De inspiratie

Very British: de klassieke afternoon tea bestaat uit thee en kleine lekkernijen, zoals scones met jam. Wie z’n gasten extra wil verwennen en uitgebreid wil tafelen, heeft tal van opties. Serveer luxueuze kleine hapjes, zoals blini’s en soesjes met geitenkaasmousse, en vergeet ook de champagne niet! Je wilt tenslotte je ‘I do’s’ vieren.

Het concept

Een high tea is een perfect alternatief voor de traditionele receptie met koffie en thee. Naast scones, sandwiches en cupcakes zijn trendy cakepops en gevulde donuts een heerlijke aanvulling op je high tea wedding. Serveer het eten met stijlvol Brits porselein; klassieke theepotten en vintage accessoires maken het decoratie-concept compleet. Niet alleen creëert het de perfecte vibe, het eten wordt zo ook fantastisch gepresenteerd!

De locatie

Of het nu buiten of binnen is: je kunt op bijna elke locatie een high tea serveren. Een statig landhuis, rustieke schuur of kleine cottage passen perfect bij dit concept. Als je je gasten wilt uitnodigen voor een high tea direct na de bruiloft, zijn een weelderige tuin of idyllisch park goede opties.

Het tijdstip

Veel bruidsparen kiezen voor een bruiloft op vrijdag of zaterdag. Kies je voor een doordeweekse dag, dan heb je een grotere keuze uit locaties én cateraars. Bijkomend voordeel: het traditionele theekransje eindigt in de vroege avond. Je gasten zullen daarom minder behoefte hebben aan een extra vrije dag na de bruiloft. Ook is het financieel voordelig om een dag buiten het weekend te kiezen – vaak zijn de prijzen van huwelijksprofessionals lager op een doordeweekse dag.

Family friendly

Voor newlyweds met veel kinderen in de familie is een huwelijksviering overdag ideaal. De kleintjes zijn zo onderdeel van de hele dag en ouders hoeven zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld een oppas. Je maakt het immers niet te laat. Ook voor oudere gasten is dat een goed argument.

After wedding party

Je grote dag gaat veel te snel voorbij! En nu, tijdens de pandemie, kan niet altijd getrouwd worden zoals van tevoren werd bedacht. Een high tea wedding is een heerlijk alternatief voor iedereen die z’n bruiloft toch groots wil vieren! Organiseer je after wedding party als het weer kan. Zo krijg je toch een geweldig feest, inclusief wilde dansavond.