De sweet table – dit wil je! 

De sweet table – dit wil je!

Mmmmmm, waarom zou je voor alleen een bruidstaart kiezen, als je ook kunt gaan voor een hele tafel met meerdere lekkernijen? Leuk voor jullie en leuk voor de gasten. Ontdek hier alles over zo’n overheerlijke sweet table.

Smaken verschillen en dat geldt ook voor gebak. Wil je er zeker van zijn dat iedereen kan genieten, dan kun je kiezen voor een sweet table met allemaal verschillende kleine hapjes. Volgens Anna Windorpska van Gebakkerij valt een sweet table altijd in de smaak bij de gasten: “Een bruidstaart is toch vrij statisch: hij wordt door het bruidspaar aangesneden en daarna uitgedeeld. Een sweet table is lekker interactief. Iedereen kan zelf kiezen wat ze lekker vinden. En omdat sweet tables vaak mooi gestyled zijn, is het echt een blikvanger op de bruiloft.”

De smaken

Met een tafel vol lekkers kun je zowel traditionele als avontuurlijke en spannende smaken introduceren, zegt Anna. “Ik raad bruidsparen altijd aan om hun gasten te trakteren op wat nieuwe, voor hen onbekende smaken. Gasten kunnen zelf bepalen hoe avontuurlijk ze zijn. Door ze iets te geven wat ze nog nooit eerder hebben geproefd, creëer je een blijvende herinnering.”

Sweet table-opties
  • Cupcakes: kleine cakejes die je kunt personaliseren.
  • Macarons: ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt zijn met een zachte vulling.
  • Koekjes: verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en versierd naar wens.
  • Mousse: kleine glaasjes gevuld met lekkers.
  • Cake pops: versierde bolletjes taart op een stokje.
  • ruffels of bonbons: in verschillende smaken.
  • Choco cups: mini-chocoladebakjes met een lekkere vulling.
  • Brownie bites: kleine stukjes brownies.
De presentatie

Zo’n kunstwerk als jullie sweet table verdient een ereplaats op jullie bruiloft. Je kunt ervoor kiezen om de presentatie over te laten aan de taartenspecialist of het zelf doen. Begin met een antieken buffetkast of een mooi gedekte tafel, gebruik kistjes of taartenplateaus om hoogteverschil te creëren en zet overal bordjes bij met uitleg van de sweets. Probeer eenheid te houden in het servies en maak de tafel af met gebakbordjes, servetten en taartvorkjes.

Serveren maar!

De bruidstaart wordt vaak na de ceremonie geserveerd met een glas champagne erbij om te toosten op het kersverse echtpaar. Dat is ook een mooi moment om de sweet table klaar te zetten. Ook leuk: geniet overdag met de daggasten van de bruidstaart en trakteer ’s avonds op het feest alle gasten op een tafel vol lekkers. Een derde optie: de sweet table als midnight snack!

Tip: zet aan het einde van de avond kleine kartonnen doosjes klaar bij de sweet table, zodat gasten nog wat mee naar huis kunnen nemen (tenzij jullie alles zelf op willen eten, natuurlijk…).