Maak je eigen statement parelhoed! 

Maak je eigen statement parelhoed!
FOTO: Sabine Metz

Stylist Jody waagde zich aan deze DIY en maakte een statement-hoed versierd met parels. Met de stap-voor-stap instructies creëer je binnen een handomdraai zelf zo’n fantastische bruidsaccessoire!

Wat heb je nodig?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je aan de slag kunt heb je een (flap)hoed met een stevige, brede rand en een heleboel parels nodig. Wij kochten kant-en-klare plakstrips via Amazon en hebben bijna 1200 parels (!) gebruikt.

Wat moet je doen?

Onze plakstrips bestaan uit rijen van 10 parels. Begin in het midden van de hoed en plak de parels rij voor rij stevig vast. Plak door totdat de hele rand is bezaaid met de glanzend witte blikvangers. Onze hoed heeft een rand van 11 centimeter en wij waren binnen een half uur klaar.

What’s next?

Helemaal niets, het voorbeeld zoals Jody ‘m maakte is hierna klaar. Maar je kunt natuurlijk altijd extra elementen toevoegen. Denk dan bijvoorbeeld aan (nep) bloemen bovenop de rand, een kanten rand of glitterketting om de bolling van de hoed of glitters of pailletten langs de rand. Je enige limiet is je fantasie!