Nieuwe trend: een verlovingsring voor hem! 

Nieuwe trend: een verlovingsring voor hem!

Waarom zou alleen de bruid to be een verlovingsring krijgen? Bruid & Bruidegom Magazine spotte een stoere nieuwe trouwringentrend in Engeland: de (m)engagement ring, oftewel een verlovingsring voor de man.

Het is al jaren traditie dat je als man op één knie gaat met een ringendoosje (en inhoud!) om je geliefde ten huwelijk te vragen. Met tranen in haar ogen zegt ze natuurlijk ‘ja’, schuift de ring aan haar vinger en het plannen van de bruiloft kan beginnen. Maar sommige mannen vinden dit niet helemaal eerlijk. En terecht! Want waarom zou alleen de bruid een verlovingsring krijgen?

Mengagement

Vroeger was het heel normaal dat zowel de vrouw als de man in de maanden voor hun bruiloft een verlovingsring droeg. Die ring verhuisde dan tijdens de huwelijksceremonie van de ene hand naar de andere en fungeerde daarna als trouwring. Inmiddels is deze traditie vervangen door de nieuwere trend dat vrouwen én een verlovingsring én een trouwring krijgen. En dat willen de mannen ook! De nieuwste trouwtrend is de ‘(m)engagement ring’: jawel, een verlovingsring voor de man! In Engeland zijn er al juweliers die speciale
(m)engagement-collecties maken: stoere verlovingsringen speciaal voor hem.

Bedankt schat!

Het idee achter de (m)engagement ring is dat veel vrouwen het leuk vinden om iets ‘terug te doen’ voor hun lief. Hij heeft immers een prachtig aanzoek geregeld en een mooie ring gekocht. Die ring staat symbool voor de belofte die hij aan haar doet om de rest van haar leven van haar te houden en bij haar te blijven. Maar hoe zit het dan (in deze moderne tijden met gelijke rechten voor mannen en vrouwen) met háár belofte? Door een ring voor hem te kopen, accepteer je als vrouw niet alleen officieel het aanzoek, maar geef je op jouw beurt ook een belofte aan je verloofde. Dat is toch een mooie bezegeling van jullie verloving?

Stoer

Mannen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze straks ook met een solitair om hun vinger moeten lopen. De (m)engagement ring is een stoere ring, met of zonder diamant. Dat hangt van je persoonlijke voorkeur af. En je kunt er zelf voor kiezen of je de ring na de bruiloft doordraagt als je trouwring, of dat jullie samen nog speciale trouwringen uit gaan zoeken.

P.S.

Er is nog een reden om een (m)engagement ring te geven, een heel moderne. Tegenwoordig nemen steeds meer vrouwen, net als Sandra Bullock in The Proposal, het heft in eigen handen. Ze doen zelf een aanzoek mét verlovingsring. Natuurlijk zullen deze vrouwen er niets op tegen hebben als de man ‘iets terug wil doen’ en ook een verlovingsring voor haar wil kopen…