Justin Alexander: Van schets tot trouwjurk 

Justin Alexander: Van schets tot trouwjurk
Jurk Lillian West

"Wanneer een bruid een Justin Alexanderjurk draagt, moet ze innerlijke schoonheid en vertrouwen uitstralen. Dat is mijn doel met alle ontwerpen.”, zegt designer Tony Mentel over zijn creaties voor het bruidsmodemerk Justin Alexander.

Justin Alexander: Van schets tot trouwjurk

 

Waarom ben je designer van trouwjurken geworden?

“Ik kom uit een creatief gezin. Mijn grootouders waren kleermakers, mijn oom en tante hadden een riemenfabriek. Van jongs af aan was ik gefascineerd door het creatie- en ontwerpproces en ik hou er ook van om vrouwen vertrouwen te geven. Je ziet hoe hun charisma en houding veranderen wanneer ze in de spiegel kijken en houden van wat ze zien, dat is pure magie. Het maakt me echt gelukkig dat ik daar met mijn creaties aan kan bijdragen.”

Hoe ziet je werk er bij Justin Alexander uit?

“Het is een continue cyclus van inspiratie opdoen, onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren. Ik creëer ideeën, ontwikkel stoffen en experimenteer om de nieuwste mode voor bruiden te creëren. Ik reis veel, bezoek beurzen en evenementen en werk met echte bruiden om te ontdekken wat ze willen. Het is echt geweldig dat ik de hele cyclus van een jurk meemaak: van een idee in mijn schetsboek tot de trouwdag waarop een bruid haar droomjurk daadwerkelijk draagt.”

Hoe ziet de perfecte trouwjurk eruit?

“Het geheim? Een goed silhouet met vormgevende lijnen. De jurk moet de natuurlijke schoonheid van de bruid benadrukken. Wanneer een bruid een Justin Alexanderjurk draagt, moet ze innerlijke schoonheid en vertrouwen uitstralen. Dat is mijn doel met alle ontwerpen.”

Justin Alexander: Van schets tot trouwjurk

Justin Alexander">Tony Mentels lievelingsjurken van Justin Alexander

“Op dit model uit de nieuwste collectie (rechter jurk) ben ik helemaal gek! Het combineert klassieke elegantie met een op maat gemaakt look. De geplooide taille, de met parels bezette rug en de capuchon zetten een totaalbeeld neer.” “Deze fit ’n flare-jurk (links) met delicate geborduurde kantapplicaties is een van mijn favorieten in de Justin Alexander-collectie. De elegante sleep bekleed met kant maakt dit ontwerp helemaal af.”

Justin Alexander: Van schets tot trouwjurk

Lillian West">De favorieten uit de collectie van Lillian West

“Deze jurk van Venetiaans kant (linker jurk) met een kleine sleep belichaamt pure romantiek. Ik ben een grote fan van een diep illusiedecolleté met cut outs aan de zijkant.” “Deze klassieke A-lijn jurk (rechts) is een boho-droom die uitkomt. De ballonmouwen en de moderne, geregen rug zorgen voor een magisch totaalplaatje.”

Justin Alexander: Van schets tot trouwjurk

Justin Alexander Signature">Lievelingsjurken van Justin Alexander Signature

“Een andere favoriete jurk is Kalina (links). De patchwork-cape is bezaaid met geborduurde romantische bloemen en symboliseert ware liefde. De jurk is in combinatie met het eenvoudige silhouet van de fit’n flare-mantel alles wat je je maar kunt wensen voor de allermooiste dag.” “In de Justin Alexander Signature-collectie staan deze twee ontwerpen hoog op mijn favorietenlijst. Het Roma-model (rechts) uit de nieuwe 2020-collectie vind ik geweldig. Deze moderne tafzijde baljurk is een coole herinterpretatie van de clean chiclook. Voor dit bijzondere model combineerde ik een geplooide buikband met een meerlagige rok.”

Vind jouw ultieme trouwjurk met de Online Store Locator!

Ben je nieuwsgierig geworden na het zien van zo veel verschillende jurken? Ontdek de nieuwste JUSTIN ALEXANDER COLLECTIES in de dichtstbijzijnde bruidswinkel.