A touch of velvet 

Hallo daar, sexy gentlemen! Heb jij de velvet smoking al ontdekt? Aantrekkelijk, chic en helemaal on fleek. Lees hier alles over deze luxe stof en laat je inspireren door deze coole modetrend.

A touch of velvet

Fluweel, velvet, velours

Fluweel is katoen of zijde, maar wordt geweven met korte opstaande lusjes. Hierdoor ontstaat het zachte, glanzende effect. En om je eens en voor altijd uit de verwarring te helpen: velvet is simpelweg de Engelse benaming voor fluweel, het betekent dus precies hetzelfde. Daarentegen is velours, de Franse benaming voor fluweel, nét ietsje anders. Het is namelijk de gesneden variant. Hierdoor is de stof wat minder glanzend en iets zwaarder waardoor het minder geschikt is voor kleding.

Fluweel-revival

Fluweel is bezig met een ware comeback in de bruidsmode. Voor de bruidegom zijn fluwelen (smoking) jasjes helemaal hip. Wij begrijpen wel waarom, want voor bruidegoms die in het voorjaar, najaar of de winter trouwen, is fluweel een stijlvolle keuze. Voor een bruiloft in hartje zomer is fluweel misschien te warm, al weet je het natuurlijk nooit met het Nederlandse weer…Neem sowieso een extra overhemd mee, zodat je er de hele dag cool en collected uit ziet!

It’s a match!

Ook voor de bruid is fluweel een prachtige stof. Denk bijvoorbeeld aan een velvet haarband of choker. Wil je het wat opvallender aanpakken? Ga dan voor velvet pumps met een bijpassende clutch en strik voor om de taille.