Festival der culturen – de allermooiste rituelen 

Festival der culturen – de allermooiste rituelen

Ga mee op wereldreis en ontdek bijzondere huwelijksrituelen, -tradities en -gewoontes uit andere culturen. Laat je inspireren door hennaceremonies, astrologie en piñatas!

India – Trouwen met sterren

In India geldt; als de sterren maar goed staan! Bij een bruiloft bepalen de sterren namelijk wat de huwelijksdatum wordt. Op basis van de sterrenbeelden en horoscopen van het paar, wordt beslist op welke dag ‘ja’ wordt gezegd. Een astroloog berekent in welke constellatie de sterren optimaal staan, om zo een harmonieuze start voor het huwelijk te creëren. Eentje die door het universum is verzegeld.

TIP: Geef je aanstaande een ster cadeau. Met Star Register kun je zelf een ster uitzoeken en benoemen, waarna je een officieel certificaat krijgt. Via de speciale app kun je altijd zien waar jullie ster aan de hemel staat.

Iran – Sieraden voor de huid

Twee dagen voor de bruiloften ondergaan bruiden in onder andere Iran een bijzonder ritueel. Hun handen en voeten worden binnen versierd met prachtige hennapatronen. Door deze sieraden voor de huid te besprenkelen met citroen, blijft de kleur fris en stralend voor de grote dag. Deze hennaceremonie wordt begeleid door massages en speciale baden. Op en top ontspanning voor de bruid en haar vriendinnen!

TIP: Organiseer een hennaceremonie als vrijgezellenfeest.

Ierland – Tying the knot

Het spreekwoord ‘elkaar in de echt verbinden’, in het Engels ‘tying the knot’, vindt zijn oorsprong in de Ierse of Keltische traditie. Een strakke knoop is moeilijk los te maken, net als de band tussen bruid en bruidegom. Als onderdeel van de huwelijksceremonie wordt een lint om de polsen van het paar geknoopt, een symbool van de sterke band.

TIP: Bewaar het lint als liefdevol aandenken.

Griekenland – Brood en zout

Volgens de Griekse mythologie horen brood en zout bij een gelukkig huwelijk. In de oudheid was Demeter de godin van landbouw, graan en vruchtbaarheid. Zij symboliseert het verlangen om nooit honger te hoeven lijden én het verlangen naar een eigen gezin. Ook in de bijbel staan deze gaven voor geluk en zegeningen. Tijdens de ceremonie wordt de huwelijksbelofte van de bruidsparen verzegeld door het breken van brood.

TIP: De ceremonie wordt nog persoonlijker met zelfgebakken brood.

Afrika – Bitterzoet

Een bruiloft voor het Afrikaanse volk Yoruba begint met vier lepels: een met een naar citroen smakende substantie, een met azijn, een met peper en een met honing. Deze smaken staan namelijk voor een deel van het leven en het huwelijk. Eerst neemt het koppel de zure smaak. Dit vertegenwoordigt de teleurstellingen die je gaat tegenkomen en de steun die je dan bij elkaar vindt. Azijn beschermt de harten van het bruidspaar tegen de bittere smaak van het leven. Zwarte peper symboliseert de passie en het vuur dat nodig is in een goed huwelijk en honing biedt een zachte, zoete afdronk. Met deze laatste lepel brengen koppels rijkdom, vreugde en geluk in hun leven.TIP: Deze vier elementen zijn een origineel cadeau van de entourage aan het bruidspaar.

China – Kleurencombo

Bij een traditionele Chinese bruiloft domineren de kleuren wit en rood. Wit staat voor zuiverheid en oprechtheid, rood voor moed, openheid en passie. Rood zou ook rampen voorkomen. Daarom zijn bruggen en bogen in China vaak rood geverfd.TIP: Integreer een rode boog als gelukssymbool op jullie bruiloft.