Uitnodiging | Wat moet je op een trouwkaart schrijven? 

Een trouwkaart is niet zomaar een uitnodiging, het is een belangrijke 'brief' dat jullie grote dag aankondigt. Maar wat moet je precies op een trouwkaart schrijven? Wij helpen je graag op weg met de nodige informatie én leuke inspiratie!

Uitnodiging | Wat moet je op een trouwkaart schrijven?
Foto: Anouk Wubs // Trouwkaart: Marjolein Vormgeving

Wat moet er op een trouwkaart staan?

Bij het samenstellen van jullie trouwkaart zijn er een aantal onmisbare elementen, maar er is ook ruimte om deze te personaliseren. Hieronder staan de volgende must-haves die op jullie trouwkaart moeten staan:

Namen en datum

Begin met jullie namen en de datum van de bruiloft.

Locatie en tijd

Vergeet niet om de locatie en tijd van zowel de ceremonie als de receptie duidelijk te vermelden, zeker als deze op verschillende plekken plaatsvinden.

Dresscode

Als jullie een specifieke dresscode hebben, is het handig om deze te vermelden. Geef bijvoorbeeld aan of jullie de voorkeur geven aan Black Tie of Smart Casual, of dat er een specifiek thema is voor de bruiloft.

RSVP-informatie

Geef instructies over hoe de gasten hun aanwezigheid kunnen bevestigen en tot wanneer dit kan. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een telefoonnummer, e-mailadres of RSVP-kaart.

Cadeau-informatie

Als jullie een cadeaulijst hebben opgesteld, kunnen jullie deze informatie op de kaart vermelden. Het kan ook handig zijn om eventuele cadeauwensen of suggesties te delen.

5 gedichten voor op jullie trouwkaart

Staat alles op jullie trouwkaart wat er ook echt op moet? Dan is het tijd om een kleine persoonlijke touch aan de kaart toe te voegen. Houd in gedachten dat jullie trouwkaart een afspiegeling is van jullie als bruidspaar en jullie bruiloftsthema. Het is belangrijk dat jullie de juiste balans vinden tussen het geven van alle belangrijke informatie en het weerspiegelen van jullie stijl en persoonlijkheid.

Ruimte voor een gedichtje is er vaak wel. Een gedicht kan een prachtige manier zijn om jullie liefde en toewijding te uiten, en jullie gasten alvast emotioneel te krijgen. Hier zijn vijf gedichten ter inspiratie die perfect zijn voor op jullie trouwkaart:

Inspiratie gedicht 1

Vandaag vieren we de liefde,
die we delen met elkaar.
En we nodigen je uit om met ons te vieren,
deze bijzondere dag van ons huwelijk.

Uitnodiging | Wat moet je op een trouwkaart schrijven?
Foto: Anouk Wubs // Trouwkaart: Mooi Ook

Gedicht voor jullie trouwkaart 2

Liefde is als een mooie roos,
vol geuren en kleuren,
en geen enkele doorn.
Het groeit en bloeit met elke dag,
en vult ons hart met geluk en blijdschap.

3e voorbeeld gedicht

Liefde die groeit
Als een bloem die groeit en bloeit,
Zo is onze liefde gegroeid.
En op deze dag, bij elkaar gebracht,
Onze harten samen, voor altijd verzacht.

Optie 4 voor op jullie trouwkaart

Een belofte van liefde
Een belofte van liefde, op deze dag gemaakt,
Met deze ringen, onze toewijding volmaakt.
Onze harten en zielen samengevoegd,
In een liefde die nooit zal worden uitgedoofd.

Gedicht 5 ter inspiratie

We gaan trouwen en zijn dolblij
We vieren dit graag met jou erbij
Laat ons weten of je kunt komen
Dan zorgen wij voor de beste dromen.

Of jullie nu kiezen voor een van deze gedichten, of er zelf een schrijven, jullie trouwkaart zal zeker indruk maken op jullie gasten. Gebruik deze gedichten als inspiratie en maak van jullie trouwkaart een prachtige persoonlijke uitnodiging.

Do’s and Don’ts voor het schrijven van jullie trouwkaart

Stiekem hebben we al een hoop vertelt over wat je moet doen, maar er zijn ook een aantal dingen die je beter niet kunt laten. We zetten het even voor je op een rijtje:

Do’s tijdens het schrijven van jullie trouwkaart

Vermeld de belangrijkste informatie

Zorg ervoor dat alle belangrijke informatie op de kaart staat, zoals jullie namen, de datum, tijd en locatie van de bruiloft, en eventuele dresscode.

Gebruik begrijpelijke taal

Gebruik eenvoudige en begrijpelijke taal op de kaart. Vermijd vaktermen en moeilijke woorden die jullie gasten mogelijk niet kennen.

Vermeld eventuele cadeauwensen

Als jullie specifieke cadeauwensen hebben, vermeld deze dan op de kaart. Denk aan een bijdrage voor jullie huwelijksreis of een donatie aan een goed doel.

Controleer de spelling en grammatica

Controleer de spelling en grammatica van jullie kaart voordat jullie deze laten drukken. Laat de kaart door iemand anders lezen om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn gemaakt.

Don’ts tijdens het schrijven van jullie trouwkaart

Vermijd te veel informatie

Probeer niet te veel informatie op de trouwkaart te zetten. Jullie kunnen beter een aparte informatiekaart sturen met extra details over de bruiloft.

Gebruik geen afkortingen of jargon

Vermijd afkortingen en jargon op de trouwkaart. Dit kan verwarrend zijn voor jullie gasten.

Vermijd spelfouten

Controleer de trouwkaart op spelfouten. Dit kan de uitnodiging slordig en onprofessioneel laten uitzien. Let bijvoorbeeld op het verschil tussen “uitbrengen van een toost” en “toast”.

Geen ongepaste humor

Vermijd ongepaste humor op de trouwkaart. Wat voor jullie grappig is, kan voor anderen als beledigend of ongepast worden ervaren.