Gastenboek – Deze klassieker is helemaal terug 

Gastenboek – Deze klassieker is helemaal terug
Foto Fabijan Vuksic Boek

Gastenboeken zijn oud, saai en passen niet bij de sfeer? Daar zijn wij het niet mee eens! Met deze stijlvolle ideeën creëer je een uniek gastenboek, perfect geschikt voor het trouwfeest van je dromen.

Een gastenboek met bijzondere, persoonlijke berichten van vrienden en familie is een fantastische herinnering aan jullie bruiloft. Jaren later blader je er nog steeds glimlachend doorheen, of misschien wel tranen van vreugde.

In detail

Wil je het gastenboek over twintig jaar nog netjes kunnen openslaan? Zorg er dan voor dat je voor duurzame details kiest die het niet moeilijk maken om het boek nog lang te kunnen bewaren. Let daarop bij het kiezen individuele details. Wat dacht je bijvoorbeeld van een elegante omslag gemaakt van fluweel, of een chique gouden exemplaar dat van jullie boek een eyecatcher maakt?

Schrijfblokade

Vaak zitten gasten voor het gastenboek en weten ze echt niet wat ze erin moeten schrijven. Los dit op door een lijstje met vragen naast het boek de leggen – de gasten kunnen hier antwoord op geven en krijgen op deze manier inspiratie. Vertel gasten over het gastenboek en moedig ze aan om hun tekst zo creatief mogelijk te maken –  zet er bijvoorbeeld verf en stiften naast.

Even lachen!

Klik, schud, plak – en onderteken je foto’s. Fotoboeken met polaroids van jouw bruiloftsgasten zijn ontzettend leuk. Gebruik polaroid-camera’s, een draagbare mini-printer met smartphone-verbinding of een grappige photobooth. Leg het gastenboek ernaast en laat de gasten hun leukste foto hierin plakken, natuurlijk kunnen ze er ook wat bij schrijven.

Boho-stijl

Natuurlijke boho-elementen in gastenboeken zien er bijzonder mooi uit. De voorkant kan ook worden versierd met bijvoorbeeld gedroogde bloemen en andere versiersels.

Muziekliefhebber?

Een creatief alternatief voor een gastenboek is een platenspeler. Op de plaat kunnen de gasten hun wensen voor jullie opschrijven.

// TIP: laat de gasten weten dat er een gastenboek is! Plaats deze bijvoorbeeld op een tafel bij de ingang.