Alles over de fotobooth 

FOTO: Jolly Photobooth

Jullie bruiloft is een samensmelting van heel veel mooie details. Dat zorgt er wel voor dat er een hoop te regelen valt. Daarom hebben wij de ins en outs voor je verzameld over vijf heel leuke bruiloftsonderdelen. In dit artikel alles over de fotobooth.

Je vader met een feestneus en je neefje met een grote bril en tiara: een fotobooth levert hilarische foto’s op die een leuke herinnering vormen aan jullie bruiloft. “Een fotobooth werkt enorm sfeerverhogend en geeft mensen een blijvende herinnering”, vertelt Rogier Smit van Sharingbox. “Iedereen vindt het leuk en we zien steeds meer dat een fotobooth voor bruidsparen een absolute musthave is op de grote dag.”

Wanneer en waar?

Sommige fotobooths kun je voor een hele dag of zelfs een weekend huren, anderen huur je per uur. In het laatste geval is het handig om te bedenken wanneer je hem het beste kunt inzetten op de bruiloft. Rogier: “We zien vaak dat mensen de sharingbox al tijdens de receptie of het aansnijden van de taart hebben staan en hem later verplaatsen naar de feestlocatie. Wij adviseren om hem zo dicht mogelijk bij de dansvloer te zetten, zodat hij echt onderdeel is van het feest.”

Fotobooth-opties
  • Traditioneel: het klassieke fotohokje zoals je ze ook op stations ziet, met een gordijntje, een leuke achtergrond en gave props.
  • On wheels: er zijn omgebouwde Volkswagenbusjes, maar bijvoorbeeld ook de gave caravan van Jolly Photobooth die ook dienst doet als koffie- of cocktailbar.
  • Lekker compact: er zijn fotokisten of fotocubes, zoals de sharingbox die minder plek innemen. Hang een leuk gordijn op of behang een nepwandje en klaar.
  • Hashtag station: verzamel alle socialmediafoto’s met jullie individuele hashtag en print ze meteen uit met een speciale hashtag-printer.
  • Fotoframe: laat een speciale, gepersonaliseerde fotolijst maken en vraag jullie gasten om die vast te houden tijdens het nemen van de foto’s.

Tip: overleg met jullie trouwlocatie wat de beste plek is voor de fotobooth. Hij moet niet in de weg staan, maar ook niet zo verstopt zijn dat iedereen hem vergeet te gebruiken.

De props

De meeste fotobooths komen samen met leuke rekwisieten, maar informeer voor de zekerheid. Je kunt ook zelf props maken en er zijn kant-en-klare sets te koop. Ook leuk: maak tekstbordjes met leuke spreuken of gebruik krijtbordjes waarop gasten hun eigen boodschap kunnen schrijven.

Wat doe je met de foto’s?

Bij de meeste fotobooths komen de foto’s er meteen uit, zodat de gasten ze mee kunnen nemen als souvenir. Naderhand krijgen jullie de foto’s digitaal. Tip: vraag jullie gasten hun foto’s meteen in een gastenboek te plakken met een persoonlijke boodschap erbij.