Het intieme feestje van Olga en André 

Het intieme feestje van Olga en André
Foto: Steef & Lucy van For Love We Live

Van een babs die speciaal voor hen Russisch instudeert naar een spectaculaire openingsdans die ze zelf samenstellen tot een ontspannen rondvaart over de grachten van 'hun' Amsterdam - de grote dag van Olga Kitkevich en André de Groot was persoonlijk, uniek en precies goed.

”Zenuwachtig? Nee, ik had geen kriebels toen ik ‘s ochtends opstond. Ik zat zo in de regelmodus. Ik moest last minute een aantal belangrijke zaken regelen, omdat  we pas een week van tevoren officieel te horen kregen dat de bruiloft door kon gaan”, vertelt André. ”Maar toen ik eenmaal bij de barbier in de stoel zat voor een scheerbeurt, begon het eindelijk te dagen. Ik ga vandaag trouwen! Olga vult aan: ”We sliepen de avond van tevoren apart in verschillende hotels. Totdat ik incheckte zat ik in diezelfde  regelmodu7s. Maar ik heb heerlijk gedineerd met mijn zus en toen ik wakker werd kon ik het feestje beginnen!”

First Look

André stapte in een fantastische Cadillac om zijn bruid op te halen. ”Hij was wel te laat”, lacht Olga. ”Maar dat maakte niets eer uit toen ik hem zag.” André: ”Ik was sprakeloos, ze was prachtig. Ik was niet verbaasd door haar jurk, die paste perfect bij haar. Ze zag er geweldig uit!”

Yes of ja?

Na een fotoshoot komt het bruidspaar aan bij het hotel The Grand, waar vrienden en familie buiten op hen staan te wachten. ”Mijn ouders wonen in Rusland en konden door de coronaregels niet naar Nederland komen, net als veel vrienden. We hadden een livestream opgezet zodat zij de dag konden bijwonen,” zegt Olga. ”Mijn zus en zwager wonen in Amsterdam, dus mijn zwager heeft me naar André gebracht. Dat was een mooi moment.” André gaat verder: ‘Onze babs had een heel persoonlijk verhaal over ons gemaakt. Ze had zelfs wat Russisch ingestudeerd om de ouders van Olga bij de ceremonie te betrekken, heel lief. En eigenlijk zou ik ja zeggen in Nederlands en Olga in het Engels. Maar dat draaide ze voor de grap om, waardoor ik dus ineen ‘I do’ zei tegen de liefde van mijn leven van mijn leven. We hebben veel gelachen en de sfeer was perfect en heel ontspannen.”

Wie heeft de broek aan?

Tijdens de receptie is er, naast het aansnijden van de taart en een glas champagne, tijd voor een Russische traditie. ”Je neemt allebei een hap uit een speciaal, zout brood en degene  die de grootste hap neemt, heeft de broek aan in de relatie. Ik ben het nog steeds niet eens met de uitslag, want Olga werd wel heel snel door haar zus tot winnaar uitgeroepen”, grapt André.

Stappen tellen

Hierna volgt het diner, waarbij de newlyweds voor elke gang aan een andere tafel gaan zitten. ”Zo konden we echt even kletsen met alle gasten”,  aldus Olga. Een echt feest zat er niet in, maar we wilden wel een openingsdans”, zegt André. Olga geeft de hele choreografie gedaan en we hebben thuis veel geoefend. Maar een paar dagen van tevoren kwamen we er ineens achter dat ze een aantal draaien niet kon maken, omdat haar sleep aan haar hand vast zat. daar ga je dan met al dat oefenen. Ik was tijdens de voorbereiding vooral bezig met stappen tellen en zorgen dat ik de juiste voet bewoog, maar tijdens de grote dag was ik alleen maar aan het genieten. Een moment van ons tweeën.” Olga: ”Achteraf hoorden we van veel gasten dat zij onze openingsdans het mooiste moment van de dag vonden.” André: ”Pas toen ik de video zag, besefte ik hoe goed de choreografie in elkaar zat. Dat heeft ze perfect gedaan.”

Sail away

In plaats van een feestavond stappen de newlyweds met hun gasten in een rondvaartboot, om de grachten van Amsterdam onveilig te maken. ”Onderweg naar de boot word je door iedereen aangestaard, bewonderd en gefeliciteerd. Heel gek, maar ook heel leuk om mee te maken. Onze dag was uniek en heel persoonlijk. Juist doordat  we op het laatste moment de dag moesten aanpassen, is het bijzonder geworden. Niet een film zoals je die al een paar keer hebt meegemaakt, maar echt een dag die perfect bij ons paste en waar we met warme herinneringen aan terugdenken.”

Wil jij meer Real Life Weddings? Lees dan het verhaal van Michael Clifford en Crystal Leigh.