Een Ibiza-chic sprookje voor Samira en Ryan 

Na 24 jaar samen werd Samira's kers eindelijk op de (bruids)taart gezet. In het gezelschap van hun zoontje en vier dochters spraken ze hun jawoord naar elkaar uit, omringd door familie en vrienden, muziek, dans en vooral heel veel liefde.

Een Ibiza-chic sprookje voor Samira en Ryan
Foto: Angie Moonen Peralta van Wat een plaatje

De grote dag van Samira begon zoals elke bruid dat wenst: kalm en met een heerlijk geluksgevoel.  Dat kon ook haast niet anders, want de bride to be was omringd door de belangrijkste vrouwen in haar leven. “Terwijl mijn man thuis bleef met ons zoontje, sliep ik met onze dochters, twee vriendinnen en mijn moeder de dag voor de bruiloft in een hotel”, vertelt Samira. Die avond werd er een grote girls night vol spelletjes, muziek en een lekker drankje. Samira: “Iedereen droeg een zachtroze kamerjasje met ‘bridesmaid’ in champagnekleurige letters erop geborduurd, alleen ik had een wit exemplaar met ‘bride’ erop. In die outfit gingen we zelfs uit eten in het restaurant van het hotel.” Tijdens die relaxte avond besefte Samira wat het belangrijkste was voor haar. “Toen ik even alleen was zag ik hoe veel lol iedereen had: ik denk dat dat misschien wel het mooiste was: dat plezier.”

Team Bride

Nadat Samira ‘s ochtends door haar dochters werd gewekt op de tonen van Bruno Mars hit ‘Marry Me’, reed het gezelschap naar de trouwlocatie. “’s Avonds was ik zó kalm, maar eenmaal in bed kon ik niet in slaap komen en moest ik tíg keer naar de wc”, lacht Samira. Boven de trouwzaal was een ruimte ingericht waar de Samira’s Team Bride zich klaarmaakte en de dag konden starten met een gezamenlijk ontbijt. Omringd door een boho-deco en alle jurken, werd iedereen na het ontbijt nog mooier gemaakt door de visagist en haar team, terwijl een verdieping onder hen alles werd klaargemaakt voor de ceremonie.

Gezonde zenuwen

“Eenmaal op de locatie werden de zenuwen nog erger omdat ik me zorgen maakte of het allemaal  goed zou gaan. Zelfs m’n kinderen en m’n moeder waren nerveus”, vertelt Samira. “Het waren gelukkig gezonde zenuwen. En ondanks mijn strakke planning besefte ik heus wel dat het anders zou lopen dan ik in m’n hoofd had.” Terwijl de sweet table werd opgezet, de bruidstaart werd afgeleverd en de foto- en videograaf al druk bezig waren, waren Ryan en hun zoontje, zijn twee getuigen en zijn vader onderweg naar de locatie.

Mooie mama

De gasten kwamen aan met een partybus, terwijl Ryan en hun zoontje het landgoed op reden in een Porsche. Bij de first look van Samira was Ryan niet: die stond te wachten bij het altaar. Samira: “Mijn vader en familieleden zagen me voor het eerst in mijn bruidsjurk. Mijn vader was in tranen: dat was heel mooi om te zien.” Een voor een ging het gezelschap op weg naar het altaar: de neefjes en nichtjes en daarna de vijf kinderen van het stel. Als laatste schreedt Samira binnen aan de arm van haar vader. “Dat was heel bijzonder. Ryan glunderde toen hij me zag en mijn zoon was zó lief. Hij zei: ‘Mam, wat ben je mooi”, en gaf me een dikke kus.”

Speciale verrassing

De grote verrassing van het huwelijksfeest was de aanwezigheid van Ryans vader, die op Aruba woont. “Hij zou eigenlijk niet komen”, vertelt Samira, “Maar ik heb hem overgehaald en liet hem de dag ervoor aanbellen bij een nietsvermoedende Ryan, die natuurlijk enorm blij was. Daar heb ik echt punten mee gescoord, haha.” Tijdens de ceremonie speelde een fluitist de lievelingsnummers van het paar en bracht een roofvogel de ringen. “De fluitist speelde zo mooi, dat gaf gewoon kippenvel. En onze babs had een supergrappig, liefdevol verhaal: ik zag gewoon hoe iedereen genoot.”

Tijdcapsule

Geloftes werden er niet uitgesproken: die gingen in een wijnkistje dat werd dichtgetimmerd. “Over een jaar lezen we die aan elkaar voor”, legt Samira uit. Een mariachi-band, een flash mob van de gasten, een barbecue en een groot feest – inclusief cocktailbar – op het bedrijfsterrein van het Samira en Ryan later kijkt Samira terug op een persoonlijk sprookje. “Ons huwelijk was extra bijzonder omdat we al vanaf ons veertiende en zestiende samen zijn. Niemand had nog verwacht dat we zouden trouwen en achteraf was er geen gast die het niet naar z’n zin had. Het had niet mooier kunnen uitpakken.”

Details van de dag:

x Locatie: Tespelduyn Noordwijkerhout
x Fotograaf: Angie Moonen Peralta van Wat een plaatje
x Jurk: Bruidshoek in Leiden
x Pak: Oger in Den Haag
x Weddingplanner: Joyce van Rooijen
x Bloemen & deco: Bloemenservice Nederland
x Muziek: Paul Smithuis