Driemaal is scheepsrecht voor Thamara & Jelle 

Driemaal is scheepsrecht voor Thamara & Jelle

Driemaal is scheepsrecht: als dat ergens van toepassing is, dan is het wel op de bruiloft van Thamara en Jelle. Hun grote dag op 22 juli 2021 was tot in de puntjes perfect, maar de weg erheen was een uitdaging te noemen. “Na anderhalf jaar konden we weer helemaal los.”

Omringd door het romantische groen van de boomgaard, met alle vrienden en familie die ze om zich heen wilde hebben aanwezig. En voor ze het wist was haar Jelle niet meer haar vriend, maar haar man. Voor Thamara is het maanden na de grote dag nog altijd een herinnering die niets dan geluk oproept.

Te veel concessies

Op 17 februari 2020 gingen de twee in ondertrouw met een voor hen perfecte trouwdatum: 10-10-2020: de dag dat de geliefden precies tien jaar bij elkaar waren. Met die trouwdag in gedachten begonnen de voorbereidingen totdat, net zoals bij zo veel bruidsparen in spe, de pandemie roet in het eten gooide. “Een paar dagen voor de bruiloft stond er onaangekondigd een ambtenaar voor de deur”, vertelt Thamara. “Hij waarschuwde dat de vergunningen voor de tent en de liveband konden worden ingetrokken. Er was zelfs een kans dat we de dag zelf alles moesten opdoeken.” Door alle concessies die moesten worden gedaan werd de bruiloft 24 uur van tevoren gecanceld en verplaatste het stel de grote dag naar 15 mei 2021. Vijf weken voor deze tweede datum werd Thamara’s oma ziek en moest met spoed worden geopereerd. “De operatie was rondom mijn trouwdag en mijn oma was samen met mijn moeder mijn getuige. De keuze om een derde datum te prikken was dan ook snel gemaakt.”

Snoepwinkel

Middenin alle consternatie bleef Thamara’s trouwjurk een belangrijke constante factor. Al was het maar omdat haar moeder eigenaresse is van een bruidsmodeboetiek en dé jurk van jongs af aan haar droom was. “Ik liep als klein meisje door de winkel: die was een ware snoepwinkel. Als tiener liep ik modeshows en ik ging later ook met mijn moeder mee op inkoop.” En hoewel ze als kind verliefd was op eenvoudige designs, viel haar keuze op een prinsessenjurk. “Samen met mijn oma, moeder, schoonmoeder en -zusje ging ik jurken passen. Na veertig exemplaren had ik er eentje aan waarover iedereen zei: ‘deze is prachtig’. Waarop ik antwoordde: ‘dan moet die het maar worden’. Mijn moeder wist gelijk: dit is niet de reactie die een bruid bij haar jurk moet hebben.” Die perfecte reactie had Thamara wel toen ze met haar moeder mee op inkoop ging bij bruidsmodelabel Ladybird. “Ik paste een jurk over m’n spijkerbroek heen en wist: dit is ‘m. Ik was verkikkerd. En dat bleef ik gedurende alle uitstel: het was míjn jurk.”

Eindelijk weer los

Drie maal bleek inderdaad scheepsrecht. Het weer was na een periode van regen perfect op 22 juli, de uiteindelijke trouwdag. “Dat was echt een cadeautje”, blikt Thamara terug. De grote dag sliepen Thamara en Jelle thuis, maar ze zagen elkaar pas in vol ornaat nadat Jelle haar ophaalde met de trouwauto. Het feest begon al in de straat, waar alle buren de vlag hadden uitgehangen. Na de fotoshoot in een oude melkfabriek volgde een ontspannen lunch in het huis van de ouders van haar beste vriendin, die ook haar ceremoniemeester was. “Ik kon niet veel eten door het strakke lijfje van de jurk”, lacht Thamara. Na de ceremonie volgde een toost, waarop de bruidstaart werd aangesneden. Het buffet met barbecue vond voor de kerkdienst plaats en de dag werd afgesloten met een feest tot in de late uurtjes.” De drie highlights van deze dag: daar hoeft Thamara niet over na te denken. “De ceremonie was een sprookje, met m’n vriend naast me, die ineens mijn man was. Van de kerkdienst werd ik zo blij: daar zag ik alle avondgasten voor het eerst. Het derde moment? Het feest! Anderhalf jaar konden we geen feestje vieren en daar ging het als vanouds los op een houten vloer. Net als de nazomerfeesten die we hier in Friesland kennen, en die iedereen zo lang had moeten missen. Als ik terugkijk mag ik niet klagen over hoe perfect alles is toch nog is gegaan.”

Details van de dag

Bruidsjurk: Ladybird via Fidelity Bruidmode
Sluier: Poirier
Schoenen: Elsa Coloured Shoes
Pak bruidegom: Wilvorst
Fotografie: Margriet Fotografie