Zo schrijf je persoonlijke geloftes 

Zo schrijf je persoonlijke geloftes
Foto: Marion Meyer Photography

Geen saaie huwelijksgeloften meer! Persoonlijke geloftes - vooral waar jullie samen om kunnen lachen - zijn een essentieel onderdeel van de huwelijksceremonie. Hoe je dat doet? Wij geven je tips.

Luchtig

Een humoristische huwelijksgeloften gaat niet over het belachelijk maken van de ander. Het is oké om grappige kleine dingen en eigenaardigheden van je partner aan te stippen, maar onthoud altijd dat je niet te ver gaat en vriendelijk blijft. Steek ook hand in eigen boezem en incasseer en paar goede grappen.

Algemeen

Vermijd indien mogelijk inside jokes of heel specifieke vergelijkingen. Alle bruiloftsgasten moeten de grap begrijpen en enorm kunnen lachen. Het is dus het beste om grappen te maken over dingen waar de ander bekend om staat.

Pop culture referenties

Of het nu de favoriete Netflix-serie is, een band of een boek – citaten en verwijzingen naar voorkeuren van de bruid en bruidegom maken de huwelijksgeloften losser. En denk eraan, focus je liever op klassiekers of heel trendy onderwerpen.

Romantisch kader

Ook als je je geliefde en de gasten wilt laten lachen, mag een beetje romantiek natuurlijk niet onderbreken. Beëindig de toespraak op een romantische noot en onthoud hoe gezegend je bent dat je dit speciale moment met iedereen kunt delen.