Alle vrijgezellen verzamelen! Tips voor je bachelor party 

Alle vrijgezellen verzamelen! Tips voor je bachelor party
FOTO: Daniela Knipper

Als bruidegom weet je dat de kans groot is dat je broers of vrienden een vrijgezellenfeest voor je organiseren. Maar wordt het een stripteaseact, ondergronds mountainbiken of een fikkie stoken? Laat ze dit artikel lezen voor originele ideeën en handige tips van een expert!

De traditie van een vrijgezellenfeest stamt uit het oude Sparta. Al in de vijfde eeuw voor Christus organiseerden de Spartanen een speciaal diner voor de bruidegom op de avond voor de bruiloft. Anno nu moet een vrijgezellenfeest vooral onvergetelijk zijn. “Mannen willen een activiteit die origineel is”, aldus Bart Jansens van De Rooie Sok Evenementen. “Ik adviseer degene die het feest organiseert altijd om een activiteit te kiezen die een hele dag leuk is. Een bierfiets is bijvoorbeeld vijftien minuten vermakelijk. Maar een activiteit zoals quadrijden, vuurspuwen of een brandweermiddag is iets waar je nog jaren over napraat.”

Stripper gevraagd?

Het vrijgezellenfeest wordt veelal gezien als de laatste kans voor de bruidegom om nog een keer flink uit te pakken met activiteiten die niet bij een getrouwde man zouden horen, zoals strippers, gokken en heel veel drank. “Stripacts zijn heel populair”, aldus Bart. “Maar het moet natuurlijk wel een beetje classy blijven. Daarom wordt onze striptease nooit interactief.” Als je als bruidegom graag een stripact wil of juist niet, is het handig om dat te vertellen aan degene die jouw vrijgezellenfeest organiseert.

Het stappenplan

Tien tips van Bart Jansens van De Rooie Sok Evenementen voor het organiseren van een onvergetelijk vrijgezellenfeest:

  1. Begin op tijd – begin zeker drie maanden vóór de bruiloft met organiseren en boek op tijd de speciale activiteiten.
  2. Maak een gastenlijst – overleg met de bruidegom wie hij wel en niet bij zijn feest wil hebben.
  3. Bepaal een datum – twee weken voor de bruiloft is heel gebruikelijk. Het is niet handig om je vrijgezellenfeest kort voor de trouwdag te laten plaatsvinden. Houd ook een reservedatum achter de hand.
  4. Bepaal kaders – zorg dat je duidelijk hebt wat je NIET wilt. Wat mag de dag maximaal kosten, zijn er mensen met beperkingen (tijd, fysiek, budget), hoe ver wil je reizen, en dergelijke. En wat willen jullie gaan doen?
  5. Bepaal je prioriteiten – wat is het belangrijkste onderdeel van jullie vrijgezellenfeest? Welke onderdelen zijn minder belangrijk, of kunnen anders worden ingevuld.
  6. Doe een voorstel – stel een dagprogramma voor aan alle deelnemers, eventueel met alternatieven.
  7. Informeer naar de beschikbaarheid van locaties, betrokken bedrijven en de kosten.
  8. Maak een definitieve planning en reserveer bij betrokken bedrijven.
  9. Maak de deelnemerslijst definitief.
  10. Bezorg de vrijgezel een geweldig leuke dag.

 

Wil je meer informatie over de evenementen van de De Rooie Sok? Ga dan naar: www.rooiesok.nl.