5 fantastische ideeën voor jullie cadeaugeld! 

5 fantastische ideeën voor jullie cadeaugeld!
FOTO: Fanni Hermán

Het welbekende envelopje siert vaak de uitnodiging als cadeautip. Maar weten jullie gasten eigenlijk waar het geld straks naartoe gaat? Door ze te informeren over de bestemming, geef je je hen meer het gevoel echt iets bij te dragen én worden de giften misschien guller. Zelf nog geen idee? We geven vijf leuke tips!

1. Verre oorden

Heerlijk, al dat georganiseer en geplan voor de grote dag. Maar nog heerlijker is om daar een beetje van bij te komen en na te genieten tijdens een fijne, lange honeymoon. Vraag je gasten om een bijdrage voor jullie reis en kleed de cadeautafel leuk aan met allerlei vakantie-items. Zonnebrilletjes, schelpen, zonnebrandcrème, of juist skibrillen, handschoenen en nepsneeuw. Leuk!

2. Blijven bubbelen

Grote tuin of groot dakterras? Dan is het misschien wel te gek om deze uit te breiden met een jacuzzi of een hot tub. Niets romantischer dan met z’n tweetjes in het warme water te chillen met een glaasje bubbels erbij. In het weekend, of juist na een drukke werkdag om lekker stoom af te blazen. Van dit romantische cadeau hebben jullie (en al die vrienden die ineens vaker langskomen) echt nog jaaaaaren plezier!

3. Piece of art

Ook een kunstwerk kan een bijzondere herinnering aan jullie zijn. Heel persoonlijk én heel duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij of een beeldhouwwerk die je een mooie plek in jullie interieur geeft. Elke keer als jullie ernaar kijken, herinnert het jullie aan die geweldige dag. En voor de gasten die jullie komen bezoeken, is het natuurlijk ook heel leuk om te zien.

4. Elk jaar plezier!

Dé manier om er even tussenuit te sneaken met z’n tweetjes: de jaarlijks terugkerende mini-moon. Maak een spaarpotje aan met het geld dat jullie voor de bruiloft hebben gekregen en ga hiervan een paar jaar achter elkaar gezellig een lang weekend weg. Tip: stuur jullie gasten een leuke foto (zo’n op en top toeristische) met een bedankje eronder.

5. Goed doel, goed gevoel

Hebben jullie eigenlijk al alles wat jullie hartjes begeren? Dan kun je natuurlijk ook delen! Geef op de huwelijkskaart aan dat jullie een goed doel hebben uitgekozen en deze graag willen ondersteunen met jullie bruiloftsgeld. Of kies meerdere goede doelen; dan zit er altijd eentje tussen die ook jullie gasten een warm hart toedragen.