Prachtige taarten voor jullie herfst trouwfeest 

Wat is de herfst toch een prachtige seizoen om in te trouwen! Ontdek verbluffende taarten in warme herfsttinten. Laat je inspireren.

De eerste hap van de bruidstaart

Stiekem kijkt iedereen vol verlangen uit naar het moment waarop jij en je geliefde samen het allereerste stukje taart aansnijden, om vervolgens op een klassieke manier elkaars gezicht vol te smeren. Maar als je de taart liever niet in elkaars gezicht smeert en liever de tradities volgt, is het de bedoeling dat je elkaar de eerste hap aanbiedt. Dit symboliseert namelijk de belofte om voor elkaar te blijven zorgen.

Een bruidstaart in andere kleuren

Traditioneel gezien is een bruidstaart vaak wit, maar tegenwoordig hoeft dit zeker niet meer. De oorsprong van de witte bruidstaart heeft eigenlijk te maken met de hoge kosten van fijne suiker. Om de taart wit te maken, werd glazuur gebruikt, dat fijne suiker of poedersuiker vereiste. Omdat dit erg kostbaar was, gaf een witte taart aan dat de bruid uit een welgestelde familie kwam. Een witte taart symboliseerde letterlijk rijkdom en sociale status.

Zoals eerder vermeld, zijn bruidstaarten allang niet meer beperkt tot puur wit. De taart die je hierboven ziet, geeft een speelse draai aan de traditionele witte taart. Door het gebruik van zwart, bladgoud en de keuze voor een vierkante vorm wordt het echt een moderne herfsttaart. De prachtige bloemen als decoratie maken deze trouwtaart helemaal perfect voor een herfstbruiloft.

Hoeveel lagen moet een bruidstaart hebben?

Bij het kiezen van jullie droomtaart bestaat er eigenlijk geen juist of fout aantal lagen. Er zijn echter oude tradities rond bruidstaarten die laten weten dat de taart (minstens) drie lagen moet hebben. Elk van deze lagen heeft zijn eigen symbolische betekenis.

De onderste laag staat symbool voor liefde. Deze laag is bedoeld om te worden uitgedeeld tijdens het feest. De tweede laag, die in het midden zit, is om te serveren tijdens de receptie. Dit staat voor gewoonweg de taart zelf. Ten slotte is er de bovenste laag, die volgens de traditie moet worden ingevroren! Het is niet de bedoeling om in deze laag te snijden, dus onthoud dat goed. Het idee achter het invriezen is dat jullie deze laag samen opeten tijdens jullie eerste jubileum. Hoe speciaal is dat?! Het eten van de bovenste laag staat symbool voor veel geluk te brengen. Deze laag symboliseert ook vruchtbaarheid.

Prachtige taarten voor jullie herfst trouwfeest
Foto: Anne De Geyter fotografie en Catberry

Smultafel

Als je meer variatie in zoetigheden wenst dan alleen een bruidstaart, denk dan aan een sweet table. Dit is eigenlijk gewoon een feestelijk gedekte tafel vol met kleine gebakjes en lekkernijen. Net als de trouwtaart kun je deze laten aansluiten bij het thema van jullie bruiloft. De afbeelding hierboven laat op een perfecte manier zien hoe taart en andere zoetigheden bij elkaar passen op een herfstachtige tafel.

Prachtige herfsttinten

De herfst staat voor zijn betoverende kleurenpracht, in deze periode zie je bladeren in het groen, geel, oranje en rood. Het seizoen omarmt warmte en gezelligheid, precies de sfeer die je wilt op jullie bruiloft. Door gebruik te maken van warme kleuren en te spelen met decoratie, kun je eenvoudig de herfstambiance laten doorschemeren in de bruidstaart. Deze kleuren kun je natuurlijk ook gebruiken in de tafeldecoratie en de aankleding van de ruimte, waardoor alles naadloos op elkaar aansluit en een prachtig geheel vormt.

Bloemen en fruit op de bruidstaart

Het is altijd leuk om je trouwtaart te (laten) versieren. Door wat extra aandacht aan de details te besteden, kan de taart nog beter tot zijn recht komen op foto’s en passen bij het thema van jullie bruiloft. Denk goed na over de keuze van bloemen en fruit voor je herfsttaart. Het is namelijk belangrijk dat deze goed aansluiten bij het seizoen en de sfeer van de bruiloft.

Bijvoorbeeld, een taart met watermeloen zou misschien een beetje vreemd zijn voor een herfstbruiloft. Aan de andere kant kan een taart versierd met bosvruchten en een bloem die niet te zomers is, perfect passen bij de herfst. Je kunt vaak het portfolio van bakkerijen die bruidstaarten maken bekijken voor meer inspiratie. Ze kunnen je ook adviseren over de decoratie die het beste past bij jouw herfstbruiloft. Samen zullen jullie zeker tot een prachtige herfsttaart komen als resultaat.

Prachtige taarten voor jullie herfst trouwfeest
Foto: Imprint Weddings

Eet smakelijk!

Hoe prachtig jullie bruidstaart er ook uitziet, uiteindelijk is het de smaak die telt. Het is dus belangrijk dat de taart niet alleen mooi is, maar ook heerlijk smaakt. Het kan handig zijn om van tevoren op de hoogte te zijn van allergieën en dieetwensen van jullie gasten, zoals glutenallergieën. Misschien willen jullie zelfs aparte lekkernijen op de sweet table laten maken voor degenen met speciale dieetbehoeften, of misschien hebben jullie zelf de voorkeur voor een prachtige vegan bruidstaart.

Nadat jullie een idee hebben van hoe de taart eruit moet zien en aan welke dieetwensen deze moet voldoen, is het tijd om na te denken over de smaak. Hier zijn verschillende herfstachtige opties voor. Zoals eerder genoemd, kunnen jullie bijvoorbeeld kiezen voor een heerlijke bosvruchtenvulling. Wat dachten jullie van een donkere chocoladetaart met kersen of een dieprode red velvet cake?

Het goede nieuws is dat jullie geen verkeerde keuze hoeven te maken. Voordat jullie de bruidstaart selecteren, kunnen jullie namelijk eerst genieten van proeverijen bij jullie patisserie om de perfecte smaakcombinatie te vinden.