De kosten van een bruidstaart 

De allermooiste bruidstaart ooit is het doel, maar past deze ook bij jullie budget? Een taart kan variëren in prijs afhankelijk van de grootte, decoraties en de leverancier. Lees hier met waar je rekening moet houden bij het berekenen van de kosten voor een bruidstaart.

Bepaal je budget voor de bruidstaart

De kosten zijn uiteraard erg belangrijk bij het kiezen van een bruidstaart. Daarom is het handig om een ​​duidelijk idee te hebben van wat je wilt uitgeven voordat je op zoek gaat naar een taartenmaker. Begin met het bepalen van een maximaal budget en maak een lijst van de opties die je graag zou willen zien in je bruidstaart, zodat je kan overleggen of dit realistisch is.

Houd er rekening mee dat de kosten sterk afhangen van de grootte, het ontwerp en de ingrediënten. Een eenvoudige bruidstaart met een paar lagen en minimale decoratie kost doorgaans minder dan een meer ingewikkelde en versierde taart. Je hebt al met zoveel andere prijzige aspecten te maken voor de wedding – zoals de bloemen, de locatie en het entertainment – dat je zeker wil weten wat er overblijft voor de taart.

Een bruidstaart kan variëren in prijs afhankelijk van de grootte, decoraties en de leverancier. Over het algemeen kost een bruidstaart tussen de 100 euro en 500 euro, waarbij het gemiddelde rond de 400 euro is. Vaak worden de kosten berekend door een prijs per persoon, maar er kan ook een totaalprijs afgesproken worden. Het is belangrijk om het budget voor de bruidstaart van tevoren vast te stellen en rekening te houden met eventuele extra kosten, denk aan bezorging en opslag. Offertes vergelijken loont zeker, en overleggen met leveranciers over de prijs en mogelijkheden ook.

De kosten van een bruidstaart

Foto: Belinda Fotografie

Een passende taart voor jouw budget

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van het budget voor de bruidstaart is het aantal gasten dat wordt uitgenodigd. Overweeg hoeveel stukken je nodig hebt en zorg ervoor dat je de grootte van de bruidstaart hierop aanpast. Dit is ook afhankelijk van de timing van het eten van de taart, na de maaltijd eten gasten een kleiner stukje dan tijdens de receptie. Een kleinere bruiloft vereist misschien geen gigantische bruidstaart, terwijl een grote bruiloft mogelijk een enorme bruidstaart nodig heeft om alle gasten tevreden te stellen.

Als je eenmaal een budget hebt bepaald, kun je op zoek gaan naar een bakker die hierbij past en bij jullie stijl. Vraag om voorbeelden van eerdere bruidstaarten die de bakkerij heeft gemaakt en bespreek opties voor smaken en decoratie – vraag direct of er kosten bijkomen bij die opties. Vergeet niet om ook rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals bezorging en opzetten op de trouwdag.

Houd er rekening mee dat een budget voor de bruidstaart niet per se betekent dat je concessies moet doen aan de kwaliteit of smaak. Een professionele bakkerij zal in staat zijn om een ​​bruidstaart te maken die zowel binnen jouw budget past als aan jouw verwachtingen voldoet – tenzij je verwachtingen echt te hoog zijn ten opzichte van het budget. Met de juiste voorbereiding en onderzoek kun je er zeker van zijn dat je een heerlijke en prachtige bruidstaart hebt voor jouw speciale dag!

HANDIG: Download het BRUID Budgetplan.