Maak je eigen hangtags 

Maak je eigen hangtags

Ben je creatief en vind je het leuk om DIY's uit te proberen? Perfecte timing! Wij leggen je hier stap voor stap uit hoe je coole hanglabels voor je huwelijksfeest maakt.

Don’t take my drink, I’m dancing! Wie kent het niet, zodra je op de dansvloer stapt, verdwijnt je halfvolle drankje. Voor dit kleine probleem hebben we een creatieve oplossing gevonden die niet alleen praktisch, maar ook super stijlvol is. Maak je eigen hangtags voor de glazen met coole spreuken.

Wat heb je nodig?
  • Knutselkarton in drie verschillende kleuren
  • Schaar, liniaal en passer
  • Letter- en cirkelpons
  • Lijm
  • Potlood
  • Fineliner
Maat

Maak een sjabloon met behulp van een liniaal en passer van 7,5 cm breed x 11 cm hoog en met een straal van de halve cirkel van 3,75 cm. Gebruik dit sjabloon om per hangtag twee kaarten uit het gekleurde karton te snijden. Tip: gebruik de verschillende kleuren uit je decoratieconcept voor een harmonieus concept.

Stansen

Knip een rechthoek uit een stuk karton in de kleur die je onderop het hanglabel wilt hebben. Let op: zorg ervoor dat deze rechthoek groot genoeg is voor de letters die je wilt uitstansen. Kies de juiste letters voor de pons – wij hebben het woord ‘DANCING’ uitgestanst – en druk ze uit het gekleurde karton. Leg ‘m even opzij totdat je het weer nodig hebt.

Tekst

Schrijf met potlood de tekst die je op het bovenste label wilt hebben, zodat je deze kunt overtrekken met de fineliner. Zo voorkom je fouten.

Lijmen

Lijm nu de rechthoek met het uitgestanste woord onder de tekst. Last but not least: prik een gaatje in beide labels en knip of snij een rechte lijn naar boven, zodat je de labels aan de steel van een glas kan haken. Voilà – je individuele hangtags zijn klaar!

Wil jij meer DIY? Hier vind je andere leuke doe-het-zelf inspo die je kunt gebruiken om je bruiloft een persoonlijk tintje te geven.