DIY: bouw de perfecte trouwwebsite! 

DIY: bouw de perfecte trouwwebsite!
FOTO: Ronald de Boer voor studio 5982

Hoe handig is het als jullie bruiloftsgasten alle informatie voor jullie grote dag op één plek kunnen vinden? Om die reden maakt bijna zeventig procent van de bruidsparen een eigen website aan voor hun bruiloft. Lijkt jou dat ook wat? Lees hier welke info niet mag ontbreken op jullie trouwwebsite.

Een trouwwebsite is de perfecte manier om alle details van jullie bruiloft te delen met jullie gasten. Natuurlijk stuur je ze een uitgebreide uitnodiging, maar een website biedt de kans om nog veel meer te delen met jullie familie en vrienden. Het is ook een handige manier om te inventariseren wie er wel en niet komt en het biedt de mensen die helaas niet naar de bruiloft kunnen komen de kans om toch betrokken te zijn bij de feestelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van de informatie die niet mag ontbreken op jullie website en verschillende rubrieken die je kunt gebruiken.

Home

Je homepage is een goede plek om zoveel mogelijk belangrijke info te plaatsen: de trouwdatum, de locatie(s) en een korte dagplanning. En natuurlijk een mooie foto van jou en je aanstaande. Op de homepage kun je ook de laatste trouwnieuwtjes delen.

Jullie verhaal

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Wie heeft het aanzoek gedaan en hoe? Wat zijn jullie romantische hoogtepunten? De bruiloftsgasten zijn waarschijnlijk ontzettend benieuwd! In een aparte rubriek kunnen jullie je persoonlijke verhaal zo uitgebreid vertellen als je zelf wilt.

Details over de bruiloft

Eén van de eerste dingen die een bezoeker te weten wil komen op jullie site is ‘waar vind ik alle info over de bruiloft?’ In de rubriek ‘de bruiloft’ kun je alle informatie kwijt over de ceremonie, de receptie, het feest en andere activiteiten die jullie gepland hebben. Begin met een mooie foto en noteer de datum, de tijd en de locaties van de ceremonie, de receptie en het feest.

Reisinformatie en hotels

Gasten die van ver komen, maak je blij met een tabblad over reisinformatie en hoteltips. Vergeet de routebeschrijvingen naar de verschillende trouwlocaties niet. Als je gasten hebt die wat langer blijven en een korte vakantie aan de bruiloft vastplakken, vinden ze het vast leuk als je een aantal bezienswaardigheden in de buurt opnoemt.

Wie is wie?

Wie zijn de getuigen, wie is de ceremoniemeester? Op een wie-is-wie-pagina kun je alle belangrijke gasten kort introduceren.

RSVP en contact

Maak het makkelijk voor jullie gasten om vragen te stellen aan de ceremoniemeester en om te laten weten of ze bij de bruiloft aanwezig kunnen zijn, bijvoorbeeld met een formulier. Ook kun je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen kwijt: bijvoorbeeld over het diner (zoals opties voor vegetariërs en gasten met een voedselallergie), de dresscode, cadeauwensen, enz. Zelfs een gastenboek zou goed passen binnen deze rubriek, zodat gasten met elkaar in contact kunnen komen.

Bonus: foto’s van de bruiloft

De trouwsite is natuurlijk nog steeds relevant na de bruiloft! Hier kun je alle foto’s met vrienden en familie delen om nog even na te genieten van de feestelijkheden. Ook leuk: vraag jullie gasten hun foto’s te sturen, zodat je die kunt delen op de website.

Aan de slag

Je eigen website bouwen is tegenwoordig een stuk makkelijker dan je denkt. Er zijn verschillende (gratis) sitebouwers waarmee je aan de slag kunt gaan, zoals Jimbo. Maak bijvoorbeeld gebruik van templates en designs die je zelf kunt personaliseren. Met externe tools voeg je leuke extra’s toe, zoals socialmedia-feeds of een timer die aftelt tot jullie trouwdag.