Vind de perfecte bloemen voor jullie wintertrouw 

Terwijl de meeste bloemen hun kopjes verstoppen tijdens de wintermaanden, zijn er een paar die net dan schitteren. Hier zijn enkele van onze favorieten.

Vind de perfecte bloemen voor jullie wintertrouw
Foto: Dianas Ideenreich

De betoverende amaryllis

Deze bloem heeft lange, elegante stelen en trompetvormige bloemen. Van het zuiverste wit, tot het diepste rood dat de liefde symboliseert. Als je op zoek bent naar een opvallend stuk voor je bloemendecoratie, dan is de amaryllis dé keuze.

Wintertrouw met Ranonkels

Ranonkels zijn subtiel, zacht en betoverend. Met hun fijne blaadjes en levendige kleuren, brengen ze de perfecte wintersfeer naar elk bloemstuk. Ze zijn verkrijgbaar in een overvloed aan tinten, van het zachtste pastel tot rijke, diepe kleuren. Dus of je nu kiest voor een serene, witte winterbruiloft of een feest vol kleur en warmte, ranonkels zijn onmisbaar voor uw bloemendecoratie.

Winterse Rozen op je trouw

Rozen en trouwfeesten, de perfecte combinatie. Maar terwijl we deze bloemen vaak associëren met zonnige zomerdagen, zijn ze in de winter ook prachtig. Je kunt kiezen voor dieprode rozen die mooi staan bij een sneeuwwitte achtergrond. Of denk aan witte rozen die juist de winter weerspiegelen.

Voeg wat groen toe aan jullie trouw

Na de bloemen is het tijd om wat groen toe te voegen. Niet alleen zorgt het voor contrast, maar het brengt ook dat echte wintergevoel met zich mee.

Dennen

Als er één geur is die meteen herinneringen aan winteravonden oproept, dan is het wel de geur van dennen. Door dennentakjes in je bloemstukken te verwerken, voeg je niet alleen een prachtige groene textuur toe, maar je brengt ook dat gezellige gevoel naar je trouwfeest.

Vind de perfecte bloemen voor jullie wintertrouw
Foto: Alisa Anton

Eucalyptus

De zachte grijsgroene tinten van de bladeren van de eucalyptus geven elk bloemstuk een subtiele touch. Maar het is niet alleen de kleur die charme geeft. De geur van eucalyptus zorgt voor een vleugje frisheid. Of het nu samen met dieprode rozen wordt gebruikt of naast stralend witte amaryllis staat, eucalyptus voegt altijd moderniteit toe.

Combineren maar: tips voor het samenstellen van je winterse bloemstuk

Het mooie van deze bloemen en groen is dat ze zo veelzijdig zijn. Hier zijn enkele tips om ze te combineren.

Contrast

Een contrast in je bloemstukken kan het verschil maken tussen ‘gewoon mooi’ en ‘adembenemend’. Stel je een bruidsboeket voor met levendige tinten van ranonkels, naast diepere rozen. Voeg een paar stelen van stralende witte amaryllis toe en je hebt een prachtig boeket vol contrasten.

Volume

Het creëren van het perfecte bloemstuk gaat ook over dimensie. Wie wil er nu een plat of levenloos boeket? Hier komt volume en hoogte om de hoek kijken. Denk aan takjes dennen die zorgen voor diepte in kleur en structuur. Voeg daarbij nog wat eucalyptus voor extra lagen en hoogtes. Samen brengen ze die gezellige, winterse sfeer naar je bruiloft.

Vind de perfecte bloemen voor jullie wintertrouw
Foto: Days in June fotografie

Centerpieces op jullie dinertafel

Stel je voor: de dinertafels, elegant gedekt, en in het midden een winters centerpiece. De amaryllis bijvoorbeeld, trekt meteen de aandacht. Met rondom een combinatie van rozen en ranonkels. Maar de echte sfeermakers? De dennen en eucalyptus! De groenheid van de dennen samen met de grijsgroene tinten van de eucalyptus vormen een perfecte match voor de winter. Het geheel voegt diepte en textuur toe aan de tafeldecoratie.