Franse en bovenal Parijse elegantie, Cymbeline staat voor 50 jaar liefde met Parijs. Het leven in de stad van de liefde is nog steeds uitzonderlijk als je trouwjurken moet creëren.

Leven in de modehoofdstad van de wereld is een unieke kans om je verbeelding de vrije loop te laten. In Parijs zijn, stelt je in staat om de geest van de tijd te ademen, om de standaard te doorbreken. Soms begrepen- maar altijd opgemerkt worden.

Het kenmerkende DNA van Cymbeline is de geschiedenis en kans om samen te werken met ambachtslieden met unieke kennis, zoals de kantmakers uit Calais, waar ze exclusieve ontwerpen mee kunnen creëren.

De bron van inspiratie van Cymbeline is innoveren en de standaard doorbreken terwijl grote vrouwelijkheid behouden blijft. Omdat het bovenal een liefdesverhaal is, geschreven door vrouwen voor vrouwelijke kleding. Bij het nieuws blijven, maar soms ook ontsnappen naar de wereld van dromen en de diepe aspiraties van de nieuwe generaties ontdekken.

De elegantie en de Franse haute couture

Cymbeline, de symfonie van vakmanschap en elegantie. Het is de intelligentie van de hand, de verbeelding van de geest. Vakmanschap dat al generaties lang wordt doorgegeven. Veel uren geduld en liefde. Draden van emotie en een vleugje Parijs.

Franse romantiek

Het meest romantische liefdesverhaal, dat is Cymbeline. Een assertieve stijl, prachtig illustrerend het verlangen om een vrouw van vandaag te zijn, mooi en verliefd.

Workshops

Al bijna 50 jaar liefde en passie is Cymbeline. De workshops van Cymbeline worden erkend om hun uitzonderlijke expertise en voortdurend vernieuwende creativiteit.

Cymbeline is ongetwijfeld een van de leiders in de bruidsindustrie in Europa met uitstekende beelden van ongeëvenaarde expertise. Van Barcelona tot Sao Paulo, van Parijs tot Wenen, Cymbeline belichaamt de elegantie van de Franse mode met een vleugje fantasie en avant-garde Parijs.

Haute couture

Haute couture, een capsulecollectie, gemaakt van ongelooflijke en unieke materialen, vervaardigd door de workshops en vakmensen die werken voor de grootste modehuizen. Vakmensen aan de zijde van het Cymbeline-stijlstudio tot jouw dienst om van jouw creatie een uitzonderlijke bruidsjurk te maken.

Cymbeline 2025 collecties

Het thema van de nieuwe collectie van 2025 is ‘het betoverde bos’, een ware bewustwording van de natuur. Dit thema komt na het zien van de grootste gemeenschappelijke schat, water, die werd benadrukt in de collectie van 2023. In 2025 staan hout, bossen in de Amazone, levend tussen twee werelden, droom en werkelijkheid centraal.

De ontwerpers

Vanaf de Parijse Haute Couture podia en bezitters van eeuwenoud Frans vakmanschap, hebben Lucrèce Falcoz & het atelier Cymbeline de draden van de modellen uit de collecties van 2025 ontworpen, gemodelleerd en getemd. Nieuwe handen hebben bijgedragen aan de collectie, Manon Pascual & Anne de Lafforest, die werkten aan hun eigen capsulecollecties dankzij hun respectievelijke talenten en complementaire werelden in geheime ateliers in Fontainebleau.

Lucrèce en bruidsjurken, een liefdesverhaal dat meer dan 35 jaar geleden begon. Lucrèce is de artistiek directeur van Cymbeline, nadat ze zo dicht mogelijk bij de bruiden in de boetiek was geweest bij de oprichting ervan, vandaag de dag bedenkt ze de creaties van morgen.

Lucrèce omschrijft haar inspiratie als voortkomend uit het verlangen van bruiden, gecombineerd met de vooruitstrevende en onmiskenbaar romantische stijl van Cymbeline. Een assertieve stijl, die perfect illustreert het verlangen om een vrouw van vandaag te zijn, mooi en verliefd.

Cymbeline is meer dan alleen een grote naam, het is ook een creatief team bestaande uit naaisters, patroonmakers, afwerkers, borduursters, die Lucrèce vergezellen in de belofte van een vrouwelijke, eigentijdse, Parijse collectie.

Manon Pascual ontwerpt al meer dan achttien jaar trouwjurken. Ze haalt haar inspiratie uit een klein dorpje nabij Bordeaux. Haar werk is een voortdurende zoektocht naar balans en originaliteit, elegantie in de puurheid van lijnen. Voor Manon zijn techniek, de perfectie van de snit, de handafwerkingen, de fijnheid van de details, de originaliteit, het respect voor de morfologie en de stijl, eenvoudige tijdloze gereedschappen maar noodzakelijk voor de realisatie van haar werk.

Achter Anne de Lafforest schuilt een complementair duo: Anne Delmas, die werkt aan de stijl, en Blandine Lorthiois, de patroonmaker die de creaties tot leven brengt. Sinds 2014 maken ze deel uit van de Franse ontwerpers die essentieel zijn in de wereld van bruidsjurken. Beiden zijn gepassioneerd over stijl en trends, ze geven de voorkeur aan de combinatie van materialen, het detail van afwerkingen en de geest van haute couture. Al hun creaties worden met de hand vervaardigd in hun Parijse atelier, met respect voor het Franse vakmanschap. De bruid Anne de Lafforest is een onafhankelijke, moderne en romantische vrouw. Ze houdt van zuivere lijnen, aansluitende snitten, de flow van materialen en elk klein detail dat haar jurk uniek zal maken.