Bruidsfoto Award 2024

De Bruidsfoto Award 2024 is vol enthousiasme van start gegaan! Het is fantastisch om te melden dat we bijna 800 schitterende inzendingen hebben ontvangen. Met de deskundige inbreng van onze vakjury hebben we de allerbeste werken uitgekozen.

Stem en maak kans op prijzen!

Jouw stem is essentieel voor deze wedstrijd en verhoogt bovendien jouw kansen om te winnen! Wanneer je stemt, ding je mee naar één van de tien cadeaubonnen van Siebel Juweliers, elk ter waarde van €100. Geef je stem aan minstens twee foto’s in elke categorie. Je stemt door op een foto te klikken.

Ontdek de ideale bruidsfotograaf voor jullie trouw

Stop met zoeken! De Bruidsfoto Award dient als jullie inspiratiebron en als hét platform om de meest bekwaamde bruidsfotografen uit België en Nederland te ontmoeten.

De Bruidsfoto Award overstijgt een gewone fotowedstrijd. Het is een forum waar de elite van bruidsfotografen hun meest adembenemende foto’s presenteert, allemaal strijdend voor de prestigieuze titel van ‘Mooiste Bruidsfoto van het Jaar’. Dit geeft jou de kans om de laatste nieuwigheden in de bruidsfotografie te verkennen en wellicht de perfecte fotograaf voor jullie trouwdag te selecteren! Start je ontdekkingstocht, laat je beïnvloeden en stem op jouw favoriete bruidsfoto’s. Draag bij aan het kiezen van de mooiste bruidsfoto van het jaar en vind de uitgelezen bruidsfotograaf voor de meest memorabele dag van jullie leven!

Categorieën Bruidsfoto Award 2024

Dit jaar onderscheiden we tien categorieën, elk toegewijd aan een uniek aspect van de trouw. De categorieën voor de Bruidsfoto Award 2024 omvatten:

Getting ready

In de categorie ‘Getting ready’ duiken we in de aanvang van de trouwdag. Van de laatste hand leggen aan de make-up tot het aantrekken van de das; deze beelden tonen het voorplezier, de intieme momenten met naasten en die van reflectie.

We krijgen een blik achter de schermen, waar elke opgetrokken rits en elke vastgezette knoop niet alleen een stap dichter bij het jawoord is, maar ook gevuld is met liefde als voorbereiding op een gezamenlijke toekomst. Deze foto’s vieren de speciale sfeer van opwinding en voorbereiding, de liefde en zorg voor elk detail, vlak voor het grote avontuur begint.

Bruid

Deze categorie staat volledig in het teken van de bruid – van die betoverende momenten waarop ze zichzelf in de spiegel ziet en beseft: “Dit is onze dag”, tot de fijne details van haar trouwkleed in het zonlicht. Hier eren we haar glimlach, de dromerige blik en tranen van geluk.

Het zijn de ogenblikken van trots, vreugde, en pure schoonheid die we hier in de kijker zetten. Of ze nu omgeven is door haar bruidsmeisjes of een rustig moment alleen heeft, elke foto vertelt een verhaal van liefde.

Bruidegom

Nu is het moment voor de bruidegom om in de schijnwerpers te staan! Hier eren we de man van de dag in al zijn glorie: gekleed in zijn beste pak, met een blik vol liefde en mogelijk een spoortje nervositeit. Het draait om zijn ontspannen charme, de spontane momenten van nadenken en de oprechte blijdschap van het samen zijn met dierbaren. Elke foto brengt een stukje van zijn verhaal in beeld.

Bruidspaar

De magie van twee zielen die samenkomen om hun liefde te vieren, dat staat centraal in onze categorie ‘Bruidspaar’. Dit is het kloppende hart van de trouw, vastgelegd in momenten van pure aandacht, verliefde blikken en chemie.

Hier draait het niet alleen om de schitterende outfits of de idyllische setting; het gaat om het gevoel dat je overvalt wanneer je hen samen ziet. Het is het beleven van hun verhaal dat zich ontvouwt, de stille blikken die meer uitdrukken dan woorden ooit kunnen en de onvoorwaardelijke liefde die tussen hen heerst.

Bruidskinderen

Bloemenmeisjes, ringdragers en andere schattige kleintjes zijn de sterren in de categorie ‘Bruidskinderen’! Elk moment is doordrenkt met de zuiverheid en ongefilterde vreugde van de jongste bruiloftsgasten.

Deze categorie viert het onverwachte – mini handjes die het trouwkleed aanraken, de verwonderde blikken bij het aanschouwen van de bruidstaart en meer. Het zijn de momenten die onthullen hoe kinderen de wereld van volwassenen ervaren met verwondering en plezier.

Ceremonie

De zenuwslopende wandeling naar het altaar, begeleid door je naasten. Het voorlezen van de geloften, die met zorg zijn voorbereid. Het geven van het jawoord, voor familie en vrienden. Het uitwisselen van de ringen en andere betoverende rituelen die het bruidspaar met elkaar verbinden. En uiteindelijk; de kus. Een huwelijksceremonie is rijk aan prachtige en magische momenten. Deze categorie zal ongetwijfeld emoties losmaken.

Familiemoment

Ah, de familie! Die gezellige, soms chaotische, maar altijd hartelijke groep mensen die de trouw extra speciaal maakt. In de categorie ‘Familiemoment’ vieren we die warme knuffels, de high-fives, en die kleine momenten die je deelt met je neven en nichten.

Het zijn die snapshots waarin grootvader stilletjes een traan wegpinkt, of waarin je kleine neefje besluit dat de dansvloer van hem is. Hier vieren we die hilarische, ontroerende en soms een beetje maffe familiedynamiek.

Grappige scènes

Maak je klaar voor de slappe lach, want in de categorie ‘Grappige scènes’ duiken we in de meest hilarische, onverwachte en soms ronduit absurde momenten van de trouw. Dit is waar de fotogenieke schijn even wijkt voor de realiteit die je buikpijn van het lachen geeft. Of het nu gaat om de ringendrager die besluit dat midden in de ceremonie het perfecte moment is voor een dutje, of de bruidegom die zijn danspassen iets te enthousiast uitvoert – niets is te gek.

Close-ups

In ‘Close-ups’ zoomen we in op de prachtige details die de trouw zo uniek maken: van de schitterende ringen die liefde en toewijding symboliseren, tot de zorgvuldig gekozen bloemen die kleur en leven aan de dag toevoegen. Het zijn de subtiele texturen van het sluier, de glans van een schoen, en de unieke patronen van het tafelkleed die hier de aandacht trekken.

Party & Friends

In deze categorie draait alles om het plezier en de liefde die het trouwfeest omringen, of het nu de bruid en bruidegom zijn die in het middelpunt van de actie staan of de gasten die zelf schitteren. Het zijn de uitbundige danspassen, de lachbuien die aanhouden, en die spontane groepsfoto’s die uit het niets verschijnen.

Bijkomende Awards

Naast de categorieprijzen die elke winnaar in ontvangst mag nemen, zijn er nog andere schitterende awards te verdelen. Wanneer je je stem uitbrengt via onze stemmodule (waarbij je ook kans maakt op een cadeaubon van Siebel Juweliers ter waarde van €100), telt je stem ook automatisch mee voor de award Overall Winnaar en de Publieksprijs België.

De Overall Winnaar

De hoogste onderscheiding, voor de foto die dwars door alle categorieën heen de meeste stemmen verzamelt.

De Vakprijs

Voor de foto die bij onze vakjury de hoogste score behaalt.

Publieksprijs België

Een speciale vermelding voor onze Belgische inzendingen, waarbij de foto met de meeste stemmen van het publiek wint.

Siebel Juweliers cadeaubon ter waarde van 100 euro winnen

Door te stemmen op jouw favoriete trouwfoto’s, maak je kans op één van de tien cadeaubonnen van Siebel Juweliers. Elk van deze bonnen heeft een waarde van €100, vrij te besteden. Misschien kies je wel een schitterend bruidssieraad uit, of vind je met deze mooie korting het set trouwringen van jullie dromen. Wist je dat je bij Siebel Juweliers de tweede trouwring gratis ontvangt? Met 46 winkels in Nederland, is er altijd wel een locatie in de buurt om deze bon te verzilveren.