Zo houd je rekening met dieetwensen voor het huwelijksdiner

Je hebt een datum én een locatie voor je trouw gekozen, dus is het tijd om na te denken over het eten op de grote dag. Hoe pak je dat aan? Wat wil je laten serveren? En hoe ga je rekening houden met voorkeuren, dieetwensen, allergieën of intoleranties?

 

Uitnodiging
De voorbereidingen voor je trouwmenu beginnen vaak met je uitnodiging, want dat is een makkelijke manier om erachter te komen of je gasten bepaalde dieetwensen, allergieën of intoleranties hebben. Als je om een R.S.V.P. vraagt voor je trouw, kunnen ze dit soort zaken namelijk meteen doorgeven. Een warm welkom voor hun en handige info voor jullie.

 

 

Taart!
Bij een trouw hoort natuurlijk een lekkere bruidstaart en het is geweldig als ál je gasten daarvan kunnen meegenieten. Het komt vaak voor dat tenminste één van de gasten een intolerantie of allergie heeft, zoals een lactose-intolerantie of een notenallergie. In dat geval kun je je patissier vragen hier rekening mee te houden, of je verzorgt naast de taart een aantal risicovrije gebakjes.

 

Anna Windorpska van Gebakkerij deelt op onze website twee recepten:
X Meringue Kisses, vrij van gluten, lactose en melk
X Veganistische Millionaire’s Shortbread, vrij van lactose, gluten en koemelk

 

Dineropties
Elke bruiloft is anders, maar het diner volgt meestal na de ceremonie en borrel. Voor het diner heb je allerlei verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan een sit down-diner waarbij gasten aan tafel bediend worden, maar ook aan een walking dinner of zelfs een barbecue of foodcorner. Wat jullie het leukst vinden, is de belangrijkste leidraad!

 

Sit down-diner
Bij een klassiek huwelijk of een huwelijk op een chiquere locatie kiest het bruidspaar meestal voor een sit down-diner, vertelt Astrid van Astrid Blaauw Weddings & Events. “Het gaat hier vaak om een vooraf gekozen menu, waarbij rekening wordt gehouden met dieetwensen en allergieën. Het zittend diner geeft rust, want het diner wordt uitgeserveerd aan tafel”, aldus Astrid

 

Walking dinner
Een walking dinner wordt ook steeds vaker gekozen. “Dan hebben de gasten geen vaste zitplaats, maar staan ze, krijgen ze verschillende gangen en wordt het eten uitgeserveerd. Hierbij moet je wel even goed van tevoren in beeld brengen wie een allergie heeft”, zegt Wiesje. Deze dinervariant is een stuk informeler en gasten kunnen gaan en staan waar ze willen.

 

Tekst: Shivani Boer

Categorie:  Bruidstaart & patisserie Tags: huwelijksdiner, dieetwensen, dieetwensen huwelijksdiner, glutevrij huwelijksdiner, huwelijksdiner allergie
Gerelateerde inhoud
  • Liever geen bruidstaart? Liever geen bruidstaart?
  • Taartenrecept: chipolatacake Taartenrecept: chipolatacake
  • Yummm! De lekkerste bruidstaartentrends Yummm! De lekkerste bruidstaartentrends
Inloggen