Trouwen in het zwart. Waarom niet?

Chic, mysterieus en pure klasse: de bruidsmodewereld is een heel coole trend rijker. Bruiden met lef kiezen voor kleur. En dan niet zomaar een kleur, maar voor de ultieme modeklassieker zwart!

Tijdloos zwart
Zijn zwarte trouwjurken iets nieuws? Welnee! Al drie eeuwen geleden was zwart een populaire kleur voor bruidsjurken, vooral onder rooms-katholieke bruiden in Spanje. De kleur stond voor vroomheid en was symbolisch voor de belofte ‘tot de dood ons scheidt’. Pas toen de Engelse koningin Victoria in 1840 in een wit kleed trouwde, werd dit de meest gekozen kleur. Al maakte zwart aan het begin van de vorige eeuw een mini-comeback en was het na wit de meest populaire trouwkleur onder bruiden. Vooral onder de gewone bevolking was zwart een veilige en kost-effectieve keuze: de jurk werd minder snel vies en kon na het trouwfeest nog eens gedragen worden. 

Voor de mannen
De bruidegomsmode heeft ook behoorlijk wat veranderingen ondergaan. Toen Spaanse bruiden in de zeventiende eeuw zwart droegen, gingen de mannen gekleed in lange jassen en kniebroeken met witte kousen eronder. In de negentiende eeuw droegen mannen lange broeken, al waren die vaak gemaakt van een andere stof dan de jas of het colbert. Het bruidegomskostuum zoals we het nu kennen, werd pas populair in de twintigste eeuw. 

Back to black
Modeontwerpster Vera Wang herintroduceerde het zwarte trouwkleed een paar jaar geleden op de catwalk en ook andere ontwerpers zijn weer verliefd op zwart. De veelzijdigheid is groot: van prachtige kanten fishtail-creaties tot echte prinsessenjurken met kanten bovenlijfjes en volumineuze zijden rokken. Kijk bijvoorbeeld in de collecties van Cymbeline, Ladybird, Martina Liana of Mon Cheri Bridals. Maak je look compleet met zwarte accessoires zoals een sluier, schoenen en nagellak en een paar zwarte pareloorbellen. Zorg dat je look niet te somber wordt door je make-up licht te houden met zachte poedertinten. En kies een boeket met zachtroze en dieppaarse bloemen. Vraag jullie gasten om in vrolijk gekleurde outfits te komen, zodat je er echt uitspringt met jouw stijlvolle zwarte look.

En de bruidegom? 
 
Die heeft weinig moeite met het vinden van een outfit die jouw zwarte outfit complementeert: hij kiest voor een stijlvolle zwarte smoking. Officieel mag de smoking pas na zes uur ’s avonds gedragen worden, maar voor je trouwdag mag best een uitzondering gemaakt worden op die regel. Maak het extra stijlvol door de belangrijkste mannelijke gasten te vragen om ook in smoking gekleed te gaan. Onderscheid je als bruidegom van hen door een vest of een cummerband te dragen óf door te kiezen voor een trendy fluwelen smokingjasje.

FOTO’S www.siegridcain.com 
VIDEO hochzeitsvideo.co.at 
BRUIDSJURK & SLUIER www.daskleidsalzburg.at 
MUAH www.bindestelle.com 
NAGELDESIGN www.thenailbar.at 
RINGEN, SIERADEN EN HAARACCESSOIRE www.schmuckgestaltung-eder.at
DECORATIE www.melaniesharma.com 
BLOEMEN www.bindestelle.com 
PAPETERIE www.project-pinpoint.com 
SWEET TABLE www.cakecouture.at 
MODELLEN www.maefiore.com, www.davepap.com 
LOCATIE www.stpeter.at 
Categorie:  DIY voor je bruiloft,  Decoratiethema's,  Bruidsmode Tags: bruid, bruidegom, trouwthema, trouwen in het zwart, zwarte trouwjurk, trouwtrend, kleurenthema trouwdag
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BE SB Enzoani
BE SB Essense