Tip voor jullie huwelijksreis: Ecuador

Ben je nog op zoek naar een droombestemming die een klein beetje buiten de gebaande paden gaat en nog niet wordt overspoeld door toerisme? Dan is Ecuador de place-to-be voor een avontuurlijke honeymoon. Geniet van het warme en droge klimaat, ga op avontuur in de binnenlanden en verken de prachtige eilanden. Keus genoeg!

National Geographic heeft onlangs Ecuador uitgeroepen tot een van de mooiste honeymoonbestemmingen ter wereld. Dat snappen wij wel, want het land heeft veel te bieden voor een onvergetelijke huwelijksreis.

City lights
Quito is de hoofdstad van Ecuador en loopt over van de fijnste restaurantjes en de mooiste straatjes en kerkjes. Deze vind je in de historische, met kinderkopjes bestrate Oude Stad. Het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De historische binnenstad wordt zo goed mogelijk in ere gehouden en dat kun je zien: het is hier zo onbeschrijflijk mooi!

Amazone
Boek een jungle lodge in het oosten van Ecuador, om vanuit daar de Amazone te ontdekken. Ook kan je een riviercruise in je reis opnemen om langs alle hoogtepunten van de Amazonerivier te varen. Vergeet daarbij niet het regenwoud in te gaan om de inheemse Quichua stam te ontmoeten. Onvergetelijk!

Galapagoseilanden
Ecador heeft nóg een geweldige trekpleister voor honeymooners: de Galapagoseilanden. Hier vind je geen neonreclames of fastfoodketens; je wordt juist overweldigd door de prachtige exotische natuur en wildlife. Hiken en snorkelen kan je hier als de beste! ‘s Avonds genieten jullie van de sterren, terwijl je een lekker glaasje wijn drinkt met je lief in jullie luxe resort of op het dek van jullie cruiseschip. Hé, was dat nou een dolfijn?

Het Neptunusritueel
Als je als passagier van een schip de evenaar passeert, krijg je vaak een oorkonde en een aan zee of weer gerelateerde bijnaam van de bemanning. Dit zou je dus zomaar eens kunnen overkomen als je met een cruise rond de Galapagoseilanden vaart. Behouden vaart, Regenboogforel!
Categorie:  Huwelijksreizen Tags: honeymoon, huwelijksreis, ecuador, zon, strand, zee, trouwen, bruiloft, trouwfeest, reis, strandvakantie
Gerelateerde inhoud
Inloggen