© Elena Veselova/Shutterstock

Kleurrijke herfstcocktails voor jullie trouwdag

Het najaar is natuurlijk de tijd van sfeervolle herfsttinten, gezellige momenten rond het vuur en een lekker drankje om je warm te houden. Trouwen jullie in de herfst en ben je op zoek naar coole cocktails? Check hier onze top 4!

  • 1. Herfst-Manhattan: een heerlijke twist op de bekende klassieker.
Nodig: rye-whisky (Jim Beam bijvoorbeeld), zoete vermout (Martini bijvoorbeeld), Angostura (kruidenbitter), sinaasappel, ijsblokjes.
Zo maak je ‘m: mix twee delen whisky met een half deel vermout in een glas met ijsblokjes. Even roeren en dan twee scheutjes Angostura erbij voor een prachtig kleureffect. Als finishing touch kan je een schijfje sinaasappel sierlijk aan de rand van het glas hangen. 

  • 2. English Harvest: lekker kruidig door de verrassende combinaties.
Nodig: droge gin (Gordon’s London bijvoorbeeld), droge vermout (Noily Prat bijvoorbeeld), Apfelkorn, troebele appelsap, Angostura, sinaasappel, ijsblokjes, cocktailshaker.
Zo maak je ‘m: doe een flinke hand ijsblokjes in de cocktailshaker, daarna mogen alle andere ingrediënten – behalve de sinaasappel – in willekeurige volgorde bij het ijs in de shaker. Gebruik twee delen gin, een deel vermout, een deel Apfelkorn, een deel appelsap en twee scheutjes Angostura voor je drankje en schud even flink gedurende 15 seconden. Maak ‘m af door een twisty stukje schil van de sinaasappel te schillen en deze om een papieren rietje te hangen.

  • 3. Mandarine Sour: want wat schreeuwt er nu meer 'herfst' dan mandarijntjes?
Nodig: mandarijnlikeur (Mandarine Napoléon bijvoorbeeld), suikersiroop, kaneel, een eiwit, mandarijn, ijsblokjes, cocktailshaker.
Zo maak je ‘m: vul de cocktailshaker voor de helft met ijs, voeg daarna de partjes van de gepelde mandarijn toe (maar houd een partje apart ter garnering). Vervolgens mogen eiwit, een eetlepel suikersiroop en 45 milliliter mandarijnlikeur in de mix. Schud dit alles stevig, de ingrediënten moeten goed vermengd worden en bovendien zorgt het schudden voor een mooie schuimkraag. Giet je drankje in een glas en sprenkel op de schuimkraag een beetje kaneel. De rand van het glas leuk je op met het laatste partje mandarijn.

  • 4. Apple Pie Cocktail: mmm, wij kunnen ‘m al bijna ruiken!
Nodig: wodka, appelsap, karamelsiroop, halve appel, kaneelstokje, cranberry’s, pannetje.
Zo maak je ‘m: verwarm 40 milliliter appelsap in een pannetje en doe daar het kaneelstokje en 40 gram cranberry’s bij. Als het begint te koken, giet je het mengsel in een stoere mok of mooi glas en voeg je 40 milliliter wodka, 1 theelepel karamelsiroop en een paar losse schijfjes appel (met schil!) toe.
Categorie:  Bruidstaart & patisserie Tags: bruiloft, trouwdag, trouwen, drinks, cocktails, wedding cocktails, herfst
Inloggen