Klein budget, grootse trouw: 4 tips

Wil jij een budget trouw? Dat kan! Van een doordeweekse bruiloft met heel veel gasten in een grote zaal tot een intiem feest met je naasten of een feestje overdag. Met deze vier varianten plan je met een klein(er) budget toch een grootse, onvergetelijke trouw.

 

Variant 1: Doordeweeks feesten
Door slim te plannen, kun je vaak al wat besparen op jullie droomhuwelijk. Niet alleen de kosten voor locatie en diner, maar ook die van fotografen en dj’s zijn in de regel afhankelijk van de dag en het tijdstip van jullie trouw. Vaak zijn de doordeweekse dagen goedkoper dan populaire trouwdagen als vrijdag en zaterdag. En ook in de klassieke trouwmaanden tussen mei en oktober zijn de prijzen hoger dan bijvoorbeeld in februari of november.

 

Variant 2: Huwelijksborrel
Misschien is een gezellige huwelijksborrel iets voor jullie. Plan de ceremonie uiterlijk rond drie uur ’s middags en nodig daarna iedereen uit voor een grootse receptie. Vergeet niet om duidelijk de begin- en eindtijd van de borrel op de uitnodiging te vermelden. Bubbels, zoals prosecco of champagne, mogen uiteraard niet ontbreken. En daarbij is een buffet met lekkere hapjes een goed idee. Kies voor jullie eigen favoriete borrelhapjes om het persoonlijk te houden. Spaanse tapas, Italiaanse crostini of een oer-Hollands bittergarnituur; het wordt ongetwijfeld goed ontvangen door jullie gasten.

 

Variant 3: Party bij daglicht
Kies voor een overdagtrouw! Na de huwelijksceremonie gaan jullie voor een lekkere lunch met de gasten in een chic restaurant of in een romantische boomgaard is met lange tafels. Je bespaart zo kosten op gebak en snacks. Bang dat er niet gedanst wordt? Het is even wennen, maar na jullie openingsdans en een paar van jullie favoriete hits is dat gevoel vast verdwenen.

 

Variant 4: Knus gezelschap
Slaan jullie hoofden en budgetplanning al op hol bij de gedachte aan al die oudooms, buren en vage kennissen die op jullie trouw zouden ‘moeten’ komen? Kies dan voor een kleine gastenlijst. Steeds meer bruidsparen gaan voor een trouw in zeer intieme kring: de bruid, de bruidegom, de broers, zussen, ouders en een paar heel goede vrienden. Net zo gezellig, maar een stuk overzichtelijker.

 

FOTO INES BARWIG, WWW.INESBARWIG.DE
JURK LA PETITE BLANCHE
BLOEMEN SOPHIA KERN
BIER KUEHN KUNZ ROSEN
PAPETERIE WORTPRACHT
CATERING EO RESTAURANT MAINZ

 

Categorie:  planning & organisatie Tags: budget, budget trouw, goedkope trouw
Gerelateerde inhoud
Inloggen