Do’s and don’ts van de huwelijksplanning

Als aanstaande bruid voel je je misschien wel een beetje Alice in Wonderland: er is zoveel geweldigs te ontdekken! En met deze handige tips in het achterhoofd worden de voorbereidingen en de grote dag zelf net zo magisch als je altijd gehoopt had.

Do: laatste date als verloofd koppel
Plan een paar dagen voor jullie trouw een gezellig avondje uit voor jullie tweetjes. Fijn diner in jullie lievelingsrestaurant of misschien wel naar een mooie theatervoorstelling.

Don’t: beauty experimenten
“Mooi zeg, dat roze in je haar!” Ja, heel tof inderdaad, maar een paar weken voor je trouwdag is misschien niet het ideale moment om er op los te experimenteren.

Do: op de proef
En als we dan toch bij het onderwerp ‘beauty’ zijn: maak zeker een afspraak voor een proefkapsel en proefmake-up. Dan kan je samen met je stylisten op je gemak kijken wat je leuk vindt én wat je leuk staat.

Don’t: hem zenuwen bezorgen
Of je vriend nu een prater is of niet, vertrouw erop dat hij de trouwspeech perfect zal doen. Hem om de dag vragen of hij zijn speech al geschreven heeft, kan alleen maar leiden tot lichte irritatie of extra zenuwen.

Do: vertrouw je buikgevoel
Een paar dagen voor de trouwdag kunnen er ineens van die stemmetjes in je hoofd opkomen: moeten we niet alsnog de tafelschikking omgooien? Vertrouw erop dat jullie in de maanden voor jullie grote dag de juiste keuzes hebben gemaakt.

Don’t: laten bemoeien met de gastenlijst 
Moeder en tante Emma hebben vast heel goede suggesties voor jullie gastenlijst. En daar kan je best over nadenken. Maar de definitieve lijst die stel je alleen met je lief samen. Het is JULLIE dag. Punt.

Do: noodpakket
Er zijn van die spulletjes die je op de grote dag graag bij je wil hebben. Een extra panty bijvoorbeeld, haarspeldjes, naald en draad... doe het allemaal in een klein tasje en geef die aan je ceremoniemeester of bruidsmeisje.

Don’t: crashdieet

Bespreek liever met een personal trainer een realistisch en vol te houden plan waarmee je fit wordt zonder ineens als een totaal andere vrouw voor het altaar te verschijnen. Blijf jezelf; de mooiste en gezondste versie van jezelf. Enne, weleens gehoord van goede corrigerende lingerie?

Do: de juiste ceremoniemeester kiezen
Dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken: bedenk goed wie je als ceremoniemeester kiest. Het liefst een persoon die jullie en jullie familie goed kent, over goed organisatievermogen beschikt en niet snel in de stress schiet.

Don’t: in paniek raken op je trouwdag
Niet alles zal 100 procent volgens plan lopen op jullie trouwdag. Misschien staat de dj in de file, loopt jullie ringdrager op het moment suprême de verkeerde kant op of wordt een chocoladetaart bezorgd in plaats van frambozen. Blijf rustig, laat de ceremoniemeester bekijken of er nog iets te regelen valt, en zo niet, laat het gaan. Later lach je erom en echt: het is de sfeer die jullie dag maakt en die wordt onthouden. Geniet!

Hebben jullie nog een gouden tip voor bruidsparen? We horen het graag! Mail ons op info@bruidmedia.be. 
Categorie:  planning & organisatie Tags: trouwen, huwelijk, trouwfeest, bruid, bruidegom, planning, organisatie, gastenlijst, beauty, zenuwen, ceremoniemeester
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BE SB Enzoani