Cursus das strikken

Daar sta je dan, klaar voor de mooiste dag van je leven. Alleen wil je nog even de puntjes op de i zetten met je speciaal voor de trouwdag uitgekozen das of strik. Maar hoe maak je die knoop ook alweer? Geen paniek, wij hebben een superhandige ‘how to’ voor je gemaakt, zodat je er gestrikt euh.. gelikt uitziet.

Voor je begint met het knopen van je strik of das, zet je de kraag omhoog en maak je de bovenste knoop van je hemd dicht. Zodra je de strik gestrikt hebt, trek je hem strakker tot hij net het bovenste knoopje van je hemd bedekt. Vouw dan je kraag voorzichtig terug. Oefen eerst een paar keer met een oude das of strik tot je het onder de knie hebt.

De strik
Er zijn veel kant-en-klare strikjes te koop, maar zelf strikken is veel mooier. En de ene strik is de andere niet, dus je kan er dan echt iets speciaals van maken. Wij leren je de basisstrik. Klik hier voor het stappenplan en de video.

De Dubbele Windsor knoop
Dit is één van de meest klassieke knopen voor een das. Hij is mooi symmetrisch, feestelijk én makkelijk zelf te knopen. Let erop dat je een lange das kiest, die niet te dik is. Het smalle uiteinde van de das blijft constant op dezelfde plek, dus je bent alleen bezig met het brede gedeelte van de das. Klik hier voor het stappenplan en de video.

De Atlantische knoop

Deze knoop is niet zo moeilijk, maar wel chic en feestelijk. Perfect dus voor je trouwfeest! De Atlantische dasknoop werd traditioneel gedragen bij feestavonden op transatlantische stoomschepen in de jaren twintig en dertig. Bij het maken van de Atlantische knoop blijft het brede uiteinde van de das constant op dezelfde plek. Je strikt dus alleen met het smalle gedeelte. Klik hier voor het stappenplan en de video.
Categorie:  Bruidegom Tags: trouwen, huwelijk, bruidegom, trouwkostuum, trouwpak, das, strik, knoop, strikken, windsor, atlantic
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BE SB Enzoani
BE SB Essense