Vier seizoenen, vier trouwboeketten

Pioenen om te zoenen, romantische rozen en geurend gipskruid: de perfecte ingrediënten voor jouw bruidsboeket. Maar wat maakt een lenteboeket nu echt, tja, lénte? En zijn jouw lievelingsbloemen wel te koop in de winter? Hier vind je voor elk seizoen een gouden tip.

Lentekriebels
De lente is hét seizoen voor de pioenroos. Met die prachtige pasteltinten past dit perfect bij de kleurtrends van dit moment. Maar ook anemonen, ranonkels, meiklokjes (ook wel lelietjes-van-dalen) en blauwe druifjes geven je bruidsboeket dat echte lentegevoel. Aan het einde van de lente kun je ook goed lathyrus gebruiken. Een klassieker onder de bruidsbloemen is het gipskruid: net als rozen is dit het hele jaar door goed verkrijgbaar.

Tip: moet je trouwkleed vermaakt worden? Vraag een restje stof aan de bruidsmodezaak, dat kan je bloemist verwerken in het boeket. Bijvoorbeeld als lint om de steel.

Zomerzoentjes
Voor een zomers bruidsboeket zijn felle kleuren helemaal in. Voor een mooi hoogteverschil in je boeket gebruik je ridderspoor en lisianthus. De astrantia (Zeeuws knoopje), viburnum (sneeuwbal) en campanula maken het geheel losjes en speels. Voor een vintage effect kan je een enkel zaaddoosje van de klaproos toevoegen. Pioenrozen zijn buiten het seizoen nog wel verkrijgbaar, maar vaak drie tot tien keer zo duur als in de lente. Kies voor Engelse rozen als betaalbaar alternatief, die geven dezelfde look.

Tip: zorg ervoor dat je gedurende de dag een vaasje met een klein beetje water in de buurt hebt om je boeket tussendoor in te zetten. Hou het zoveel mogelijk uit de zon.

Herfstkleuren
Bessen en grassen geven een fantastische herfstsfeer aan je bruidsboeket. Denk bijvoorbeeld aan asperagus, rozenbottel en de herfstbloem nerine. Net als sommige uitgeharde bloemen, zoals hortensia. Gloriosa is ook een mooie herfstbloem, maar wel wat kwetsbaarder. Veldboeketten zijn sowieso populair, en met verschillende zachte tinten paars is dat perfect voor dit seizoen. Weleens aan distels gedacht? Officieel geen bloem, maar wel heel herfstig!

Tip: neem foto’s van jullie trouwkleding mee naar de bloemist. De kleur en stijl zijn belangrijk voor de bloemist om het perfecte bruidsboeket en eventueel corsages te maken. 

Winterwonderland
Trouw je in de winter, kies dan voor een wit bruidsboeket, bijvoorbeeld met rozen. Combineer dit met groen en grijs, bijvoorbeeld met het vetplantje echeveria, voor een koele en winterse uitstraling. Op zoek naar wat meer kleur? De helleborus (kerstroos) is er in verschillende tinten, net als de alstroemeria. En wist je dat je ook orchideeën prima kan verwerken in je bruidsboeket? Supermooi: veren of takjes katoen in je bruidsboeket voor een snowy effect.

Tip: voor je bruidsboeket is vorst funest. Hou het daarom zo veel mogelijk uit de kou en neem zelf ook iets warms mee. Mooie stola, wit jasje, vals bontje: mooi!
Categorie:  Bruidsbloemen Tags: trouwen, huwelijk, trouwfeest, bruid, bruidsboeket, bloemen, bruidsbloemen, boeket, bloemist
Gerelateerde inhoud
Inloggen