IJskoude honeymoonbestemmingen // Scandinavië

Zijn jullie een echt sneeuwkoppel? Dol op een wit wonderland? Draaien jullie je hand niet om voor een vakantie onder nul? Dan zijn deze ijskoude honeymoonbestemmingen dé inspiratie voor jullie. Pak je sjaal en handschoenen, boek die reis en vier de liefde, übercoole newlyweds!

 

Kakslauttanen – Fins Lapland

Nét getrouwd, helemaal in love en als koppeltje de wereld willen ontdekken. Wat is er dan romantischer dan samen het magische Noorderlicht bekijken? Dat kan ook ontzettend comfortabel, want als het je buiten iets te fris wordt, trek je je gewoon fijn terug in een houten cabin met glazen dak om de wonderlijke lichten perfect te kunnen spotten. Haardvuur aan en shinen maar, die aurora borealis!

 

Jukkasjärvi – Zweden

Noordelijker dan het supergave iglo-hotel in Jukkasjärvi kan bijna niet: 200 kilometer ten noorden van waar de Poolcirkel start en in een omgeving waar bijna net zo veel sledehonden als mensen wonen! Slaap samen op een bed van ijs tussen de ijssculpturen en word ’s ochtends helemaal verkwikt wakker. Klaar om de witte omgeving te gaan verkennen. PS Je krijgt een rendierhuidje om onder de slaapzak te leggen. Dat heb je wel nodig, want de temperatuur in je iglo is zo’n -5 tot -8 graden Celsius, brrr!

 

Helsinki – Finland

Van de leukste winkeltjes vol designkleding en -meubels tot de tofste musea én een scala aan wintersportactiviteiten: Helsinki biedt een perfect totaalpakket. Gratis toegankelijk en tevens erg populair onder de locals is schaatsen op één van de ijsbanen in de stad. Schaatsen kun je ter plekke huren en na het glibberen en glijden warm je op met een welverdiend glaasje bessenlikeur.

 

Tip:
In de kou loopt de batterij van je smartphone soms sneller leeg. Zorg voor een powerbank of een lekker warm hoesje voor je telefoon, als je daarmee de meeste foto’s maakt.

 

Categorie:  Huwelijksreizen,  Huwelijksreizen Tags: huwelijksreis, huwelijksreis tips, huwelijksreisbestemmingen, huwelijksreis top 10, avontuurlijke huwelijksreizen
Gerelateerde inhoud
Inloggen