FAQ: de honeymoon

Jullie huwelijksreis is dé belangrijkste vakantie van je leven en dus zorg je ervoor dat je extra goed voorbereid bent. Lees alles over de ideale bestemming en waar je aan moet denken als het gaat om reisverzekeringen en vaccinaties in deze Frequently Asked Questions! 

Hoe vinden we onze droombestemming?
Bedenk samen eerst wat jullie van de huwelijksreis verwachten en welk budget er beschikbaar is. Willen jullie relaxen aan het strand of juist actief van natuur en cultuur genieten? De mogelijkheden zijn oneindig en als je duidelijk voor ogen hebt wat jullie wel en niet willen, maakt dat het zoeken een stuk makkelijker. 

Hoe regelen we een huwelijksreis?
De gespecialiseerde reisagent helpt jullie bij het kiezen van de perfecte honeymoonbestemming en weet feilloos de prachtigste hotels met romantische suites te vinden. En wat te denken van de vele extra’s: champagne, massages, toegang tot het privé-strand, excursies et cetera!

Wij willen trouwen in het buitenland, kan dat?
Ja, maar houd wel rekening met extra papierwerk. Neem contact op met het consulaat van het land waar jullie willen trouwen of de Belgische ambassade in dit land. Let op: niet voor alle landen geldt dat jullie huwelijk rechtsgeldig is in België. Bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je informatie inwinnen over de registratie van jullie buitenlandse huwelijk en de legalisatie van de huwelijksakte. 

Zijn vaccinaties verplicht?
Dat hangt af van de reisbestemming, verblijfsduur, soort reis en jullie gezondheid en leeftijd. Het is belangrijk om je hier goed over te laten informeren; vraag daarom je reisorganisatie om advies.

Hoe zit het met reisverzekeringen en visa?
Als je een doorlopende reisverzekering hebt, hoef je eigenlijk niets te doen. Check voor de zekerheid wel even je polis of al jullie activiteiten gedekt zijn, zoals safari’s en wildwaterraften. Heb je geen doorlopende verzekering, dan kun je er een voor bepaalde tijd bij je verzekeringsmaatschappij afsluiten. Of jullie daadwerkelijk een visum nodig hebben, hangt af van de reisbestemming. Informeer hier tijdig naar bij de reisorganisatie.
 
Categorie:  Huwelijksreizen Tags: Honeymoon, huwelijksreis, vakantie, buitenland, koffers pakken, bruidspaar, vakantie, huwelijk, droombestemming, romantische bestemming, romantische huwelijksreis, huwelijksreis organiseren, reisorganisatie
Gerelateerde inhoud
  • De 10 mooiste stranden ter wereld De 10 mooiste stranden ter wereld
  • Aanrader: de minimoon Aanrader: de minimoon
  • Ik ga op huwelijksreis en neem mee… Ik ga op huwelijksreis en neem mee…
  • Waar gaat de huwelijksreis naartoe? Waar gaat de huwelijksreis naartoe?
Inloggen