9 honeymoons onder de sterrenhemel

Romantischer kán bijna niet, samen sterren kijken op jullie huwelijksreis. Van basic tot luxe en van de woestijn tot de bergen: laat je verrassen door deze toffe plekken!

 

Spectaculair uitzicht op de Canadese luchten
Sterrenjagers vinden in de wildernis van Canada de mooiste hemelspektakels. Het Jasper National Park is eenvoudig te vinden en als je een beetje geluk hebt zie je hier in de winter zelfs het Noorderlicht. Het Fairmont Jasper Hotel heeft een eigen observatorium op het dak, waar gasten gebruik van mogen maken.

 

Slapen onder het IJslandse Noorderlicht
Een adembenemend alternatief op sterrenkijken: het Noorderlicht. Tussen september en maart biedt de Aurora Borealis een prachtig schouwspel in de nacht. En omdat er maar weinig mensen in IJsland wonen, is lichtvervuiling geen issue. Des te groter is de kans dat je het Noorderlicht ziet. Een super-spot is het My?vatn-meer in het Noorden van het land. Hier kun je ook in warme bronnen baden, die door de vulkaan worden verwarmd.

 

  

Sterren in de Chileense woestijn
De Atacama-woestijn in het Zuid-Amerikaanse Chili is een van de droogste en eenzaamste landschappen op aarde. Maar op astronomisch gebied is het juist een perfecte plek. Met een gemiddelde neerslag van een millimeter per jaar vind je hier de juiste weersomstandigheden in de nachtelijke outback. In de Lodge Explora Atacama in San Pedro de Atacama kunnen sterrenkijkers door een van de grootste telescopen van Chili naar de fascinerende hemellichamen kijken. Ervaren gidsen bieden speciale sterrenkijk-tours aan in de woestijn.

 

Eindeloze eilandlichtjes op de Malediven
Terwijl jij het jezelf gemakkelijk maakt op een lekkere ligstoel verandert de lucht langzaam in een gloeiend rood tapijt. ’s Nachts krijg je op de afgelegen Malediven soms zelfs de lichtgele ringen van Saturnus of de riem van Jupiter te zien. Vanuit de Sky Bar van Anantara Kihavah Maldives Villas-Resort heb je een geweldig uitzicht. Wil je ook iets anders dan de lucht zien schitteren? Van juli tot februari schittert de zee door de chemische processen die plaatsvinden in het plankton. Dit staat ook wel bekend als de ‘Sea of Stars’.

 

Onvergetelijke vergezichten in de Verenigde Staten
Wanneer je naar het zuidwesten van de Verenigde Staten gaat, sla je de Grand Canyon natuurlijk niet over. Niet alleen overdag is dit imposante oord indrukwekkend. ‘s Nachts verlichten sterren en planeten de hemel. Als je iets meer naar het noordwesten gaat vind je het natuurresort Amangri Hotel & Resort. Hier geniet je van de ontelbare sterren vanuit je privé-zwembad of het relaxte buitenbed dat bij jullie suite hoort.

 

Marokko: Slapen in tenten zoals in duizend-en-een-nacht
In de Sahara, eenzaam en ver weg van de felle verlichting van de glinsterende steden ligt het Woestijn Luxury Camp. De perfecte plek om te genieten van de nachtelijke hemel. Die verandert voor jullie ogen in diep inktblauw en laat de sterren schitteren als kleine diamanten.

 

  

Het Ayers Rock-spektakel in Australië
Kunstlicht is hier ver te zoeken. Daarom vind je in de binnenlanden van Australië de helderste sterrenhemel. Wanneer je op zoek bent naar een galactisch spektakel moet je de zonsondergang van Ayers Rock echt meemaken, met op de achtergrond de gigantische Monolith-berg. Als je in het naastgelegen Ayers Rock Resorts verblijft kun je een Sounds of Silence Tour boeken om de sterren te bekijken.

 

Sterren spotten in de Portugese Algarve
De zuidelijkste regio van Portugal is geliefd vanwege het Mediterrane klimaat, de verborgen baaien en de rode kliffen. Hier kun je perfect sterrenkijken en met een beetje geluk een meteorietenregen zien of een zonverduistering meemaken. Dicht bij de stad Portimão, in het COAA-observatorium, krijg je een prachtige blik op de hemel via de sterke telescopen. 200 kilometer verder naar het noorden vind je Alqueva, een beschermd gebied van 3000 vierkante meter, dat bekend staat als een Starlight Tourism Destination.

 

  

Dichtbij genieten in een Zuid-Franse hemeltent
In Marseille slaap je direct onder de sterrenhemel in het Bubble-Hotel Attrap'Rêves, dat is omgeven door het Provençaalse pijnbomenbos. Elke ‘bubbel’ heeft een eigen ingang en biedt volop privacy. Tot de uitrusting behoren een telescoop en een sterrenkaart, zodat je de Melkweg vanuit je bubbel rustig kunt bestuderen.

 

Categorie:  Huwelijksreizen Tags: huwelijksreis, huwelijksreis tips, huwelijksreis europa, huwelijksreis bestemmingen, huwelijksreis top 10
Inloggen