Bruidsdiscussie: wel of geen kledingvoorschrift?

Iedereen heeft een andere kledingsmaak en wat de één als netjes omschrijft, vindt een ander véél te casual. En waar sommige bruidsparen echt nachtmerries hebben over slecht geklede gasten, trekken anderen zich daar niets van aan. Biedt een kledingvoorschrift de oplossing? Redactrices Eefje en Noa gaan met elkaar in discussie.

Redactrice Eefje Koppers - Wel
“Ik ben een groot voorstander van een dresscode om een aantal redenen. Allereerst help je jullie gasten bij het maken van hun kledingkeuze. Ten tweede zorgt het voor een mooi, harmonieus plaatje op jullie dag als bijvoorbeeld iedereen in een bepaalde kleur gekleed is of in dezelfde stijl. Maar de allerbelangrijkste reden is toch wel dat je hiermee voorkomt dat er mensen in een spijkerbroek op je trouwfeest verschijnen. Hoewel ik vind dat iedereen mag dragen waar hij of zij zich prettig in voelt, ben ik toch van mening dat een huwelijk bij uitstek een gelegenheid is waarvoor je je mooiste kleding uitkiest. Een spijkerbroek valt overduidelijk niet in die categorie! Als bruidspaar steek je veel tijd en geld in het organiseren van een geweldige dag waarop jullie er allebei prachtig uitzien. Dan is het toch niet teveel gevraagd dat jullie gasten ook hun best doen?”

Redactrice Noa Johannes - Geen
“Ook dresscodes kunnen voor een hoop stress zorgen. Sommige kledingvoorschriften (denk ‘white tie’) kunnen bijvoorbeeld te duur zijn voor gasten, en andere zijn (denk ‘feestelijk wit’) niet bepaald flatterend. Ik denk dat als iedereen kan dragen waar hij of zij zich lekker in voelt, het de feeststemming op je grote dag alleen maar ten goede komt. Ervan uitgaande dat de meeste gasten wel op de hoogte zijn van jullie persoonlijke stijl én over gezond verstand beschikken, zal het merendeel van de gasten zijn best doen om de kleding aan de gelegenheid aan te passen. En als er dan toch iemand in een spijkerbroek verschijnt… ach ja. Laten we vooral niet vergeten waar het op een huwelijk uiteindelijk om draait: elkaar het jawoord geven en dit delen met al je dierbaren. En niet zozeer de kleding die ze hierbij aanhebben.”
Categorie:  planning & organisatie,  Bruidsgasten Tags: Bruiloft, dresscode, kledingvoorschrift, bruiloftskleding, kleding gasten, uitnodiging, kledingvoorschrift op uitnodiging, huwelijksgasten, bruiloftsgasten, dress code bruiloft, dresscode bruiloft
Gerelateerde inhoud
Inloggen