Ja, ook voor de bruidegommen: handige verzorgingstips

Nee, niet meteen wegklikken, meneer! Niet alleen je prachtige bruid, maar ook jij kanbest wel een paar verzorgingstips- en ontspanningstips gebruiken voor de grote dag. Maar dan wel op een mannelijke manier natuurlijk.

Wellness
Geloof ons: ook als man mag je best in een wellnesscentrum komen. En ja, ook met vrienden is dat best gezellig, een dagje relaxen en ouwehoeren in de sauna en het bubbelbad. In Finland, waar de sauna uitgevonden is, zitten hele vriendengroepen gezellig samen te zweten. En handig: door dat flinke zweten en verlies je veel afvalstoffen.

Kapper
Je styling voor de grote dag valt of staat met een goed kapsel. Bedenk daarom ruim op tijd hoe je je haar wil hebben op de trouw. Het beste is om zo’n zeven dagen voor het feest naar de kapper te gaan. Zo heb je de tijd om aan je nieuwe haar te wennen qua styling en zit je haar op de grote dag zelf goed, maar ziet het er niet zo pasgeknipt uit.

Baard
Nog leuker dan naar de kapper gaan, is een bezoekje aan een trendy barbershop. Vooral als je niet alleen haar op je hoofd hebt, maar ook de trotse eigenaar bent van een baard en/of een snor, is zo’n 'ouderwetse' herenkapsalon een aanrader.

Gladgeschoren
Een vervelend bijeffect van je scheerbeurt zijn de ingegroeide baardharen. Pijnlijk en niet fotogeniek… De bulten worden vaak veroorzaakt door het te kort afscheren. Dat gebeurt eerder als je nat scheert, dan wanneer je droog scheert met een scheerapparaat. Droog scheren, dus!

Gladgeschoren 2
Andere tips om ingegroeide baardharen te voorkomen: scheer je niet dagelijks, maar om de dag, hou je scheerapparaat goed schoon en scheer niet tegen de haargroei in. Onderschat ook het nut van een goede aftershave niet: dat desinfecteert je huid.

Manicure

We willen je er graag op attenderen dat het anno 2016 volledig geaccepteerd is om als man een manicure te nemen, waardoor je handen en nagels er schoon en verzorgd uitzien (een pre voor de close-ups van de ringen). Dat kan je bij een nagelsalon laten doen, maar je kan natuurlijk ook zelf aan de slag. Door je handen in de aanloop naar het trouwfeest regelmatig in te smeren met crème, je nagels schoon te maken en ze te vijlen, zien ze er keurig uit.
Categorie:  Bruidegom Tags: bruidegom, verzorging, schoonheid, kapper, kapsel, scheren, handen, barbershop, welness, sauna
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Immediate