Justin Alexander Signature presenteert: Verses in Contrast Brand story

Bruidsmode die huwelijkstradities eert, maar ook de huidige generatie aanspreekt en standaarden doorbreekt: de nieuwe collectie Verses in Contrast van Justin Alexander Signature viert de harmonieuze mix van traditionele, tijdloze bruidsjurken met moderne innovatie.

Justin Alexander Signature presenteert: Verses in Contrast
Gioele Corradengo en Justin Warshaw op de catwalk tijdens Milaan Bridal Fashion Week.

Bruidsmode meets straatkunst

Justin Warshaw, CEO van bruidsmodemerk Justin Alexander en de labels Adore, Justin Alexander Signature, Lillian West, Sincerity en Sweetheart, heeft voor de nieuwe collectie de handen ineen geslagen met de in Milaan gevestigde graffiti-artiest Sexsdreams om de kloof te overbruggen tussen de wereld van bruidsmode en de wereld van straatkunst. “Met de levendige, rauwe energie van Sexsdreams die de straten van Milaan tot leven brengt, zal deze bruidssamenwerking tijdloze elegantie transformeren in eigentijdse vernieuwing”, aldus Justin Warshaw.

“Ik wil iets origineels en onverwachts.”
“De bruidsindustrie wordt beschouwd als traditioneel en conservatief – ik heb altijd manieren gezocht om mijn geest en interesses tot uiting te brengen in elk van de collecties. Verses in Contrast stelde me in staat om dieper te graven. Als kind werd ik beïnvloed door de hip hop-cultuur, en tijdens mijn vijftien jaar in New York werd ik beïnvloed door de straatcultuur en de kunsten”, vertelt Justin. “Ik ben gefascineerd door het werk van Gioele Corradengo, de echte naam van kunstenaar Sexsdreams, en wilde graag samenwerken om iets origineels en onverwachts te introduceren.”

Geschiedenis schrijven
De traditionele trouwjurk werd voor de ogen van het publiek omgetoverd tot een dynamisch canvas voor de graffiti-kunst van Sexsdreams. “Het kwam als een grote verrassing voor het hele publiek, en het was geweldig om al deze jurken samen te presenteren met de tegenstelling van deze kunstvorm en bruidsjurken”, aldus Justin.

Ben jij benieuwd welke bruidsjurken de vrouw van Justin Warshaw droeg op hun bruiloft? Bekijk hier de 5 (!) prachtige looks van Kelsey. 

Canvas voor emoties

“Deze samenwerking is geweldig voor zowel de bruids- als de kunstgemeenschap omdat het een culturele mix is tussen twee dingen die zo verschillend zijn en iets dat mensen nog nooit eerder hebben gezien”, zegt Sexsdreams. “Ik ben zo blij om samen te werken met Justin Alexander Signature aan deze ongelooflijke ervaring. Ik heb een nieuw facet van mijn kunst ontdekt en ben verliefd geworden op deze witte kledingstukken die voor mij een canvas waren om mijn emoties te schilderen.”

Verses in Contrast – een collectie geïnspireerd door liefde en schoonheid

‘Verses in Contrast’ is de nieuwe 2025-lente/zomercollectie van Justin Alexander Signature geïnspireerd door liefde en schoonheid. Elke japon vertelt een uniek verhaal, waarbij moderne romantiek en eigentijdse schoonheid worden vastgelegd. De bruidsjurken in de Verses in Contrast-collectie onderscheiden door uitmuntend vakmanschap in de vorm van moderne naden, gestructureerde korsetten en flatterende ruches. Ook opvallende details zoals parelversieringen, zichtbare baleinen en grote 3D-bloemen zijn volop aanwezig. “Deze bruidsjurken zijn kunstwerken met onverwachte elementen. Onze bruiden zijn het canvas waarop dromen worden geschilderd, en onze japonnen zijn de penseelstreken die die dromen tot leven brengen”, besluit Justin Warshaw.

Onze favoriete bruidsjurken uit de nieuwste collectie

De Verses in Contrast-collectie zit boordevol droomjurken, maar wij hebben een aantal favorieten op een rijtje gezet:

Model Walcott is een clean chic strapless japon met in de hoofdrol een perfecte pasvorm. De extravagante sluier met 3D-rozen is een eyecatching accessoire.

De prachtige 3D-bloemen op model Dickinson lopen door over de afneembare rok.

De rok van model Lorde toont het vakmanschap van Justin Alexander Signature. De split is een sensueel kunstwerk.

De bandjes van model Frost zijn versierd met parels, bloemen en strass. De matching handschoenen maken een fashion statement.

Van het spits toelopende lijfje tot de speelse draperieën, vakmanschap staat centraal bij model Atwood.

Model Shakespeare straalt koninklijke allure uit dankzij het bijzondere broccant met floraal patroon.

Ben jij verliefd geworden op deze bruidsjurken van Justin Alexander Signature? Klik hier om de volledige collectie te ontdekken!