Sandy: ‘Het was een ceremonie als een gezin’ 

Het wordt het absolute hoogtepunt van jullie grote dag; de ceremonie. Hoewel alle gasten jullie omringen, is dit waarschijnlijk het intiemste onderdeel van de bruiloft. Sandy en Jos vertellen alles over dit magische moment en geven waardevolle tips.

Sandy (35) & Jos (35)

“We waren al vijftien jaar bij elkaar toen we besloten om te trouwen. Daarnaast hebben we sinds vijf jaar een geregistreerd partnerschap. Het wettelijke gedeelte van trouwen was voor ons daarom niet zo belangrijk, het symbolisch uitspreken van onze liefde en ons geluk was wat telde. We zagen het als een moment voor onszelf en onze geliefden. Daarom kozen we ook voor een klein gezelschap, zo bleef de dag heel intiem en warm. Cabaretier Jelle Kuiper leidde de ceremonie: we hebben heel hard gelachen en een traantje gelachen om zijn verhaal. Hij betrok de gasten erbij waardoor het een leuke, interactieve ceremonie werd. Heel belangrijk was de rol van onze dochter. Wij, maar vooral zij, zeiden dan ook: ‘we gaan met z’n drieën trouwen’. Zij droeg een miniversie van mijn trouwjurk, gemaakt van dezelfde stof. Nadat Jos en ik de ringen hadden uitgewisseld kreeg zij  ook een ring en mocht ze de akte ondertekenen. Het was een ceremonie als gezin, dat voelde extra bijzonder. Voor haar ook natuurlijk, en tijdens de ceremonie was ze redelijk onder de indruk. Ze voelde zich heel speciaal toen Jos met haar, voor al onze vrienden in familie, naar mij toe kwam lopen. Dat moment – ik liep op dat moment naar hem toe – vonden wij allebei ook het mooiste gedeelte van de ceremonie. En ik weet nog dat toen Jelle z’n verhaal deed, ik naar de gezichten van de meest dierbare mensen in ons leven keek. Dat speciale moment staat me zo goed bij.” – Sandy

Tip: “Eveline Brand was onze wedding planner. Een professional als zij is super, daardoor konden we genieten van de dag.”