Festivalbruiloft: het perfecte thema voor jullie zomerse huwelijk 

Een bruisende ambiance, schitterende versieringen, levendige muziek, en een dansvloer vol energie - lijkt dit het ideale scenario voor jouw droomhuwelijk? Dan is een bruiloft geïnspireerd op een festival de perfecte keuze! Wij helpen je bij het omtoveren van jullie bruiloft tot een romantisch liefdesfeest.

Festivalbruiloft: het perfecte thema voor jullie zomerse huwelijk
Foto: NEON-PHOTOGRAPHY – TOBIAS STOFFELS

De perfecte trouwplek

Het festivalseizoen is van mei tot september, de perfecte maanden voor een festivalbruiloft in de buitenlucht. Tuinen, schuren en landelijke boerderijen zorgen voor een echte openlucht-festivalbruiloft. Creëer rustpunten met comfortabele loungebanken, doeken, sprookjesachtige lichten en hangmatten. Denk bij het kiezen van een locatie na over de belangrijkste programma-onderdelen. Heb je een podium nodig? Wil je de avond afsluiten bij een kampvuur? Wordt het eten geserveerd vanuit foodtrucks? Tip: zorg voor een plan B bij onverwachte weersomstandigheden zoals noodweer of extreme hitte.

Haardecoraties en tatoeages

Haaraccessoires met bloemen zijn perfect voor de boho-festivalbruid. Nog leuker is het om een bloemenworkshop te organiseren, zodat je samen met je gasten deze accessoires kunt maken. Tijdelijke tatoeages in metallic kleuren zijn ook een leuke festival-touch. Richt een klein tattoostation in.

Festivalpolsbandjes

Geef jullie gasten hippe festivalpolsbandjes. Doe dit bijvoorbeeld met jullie initialen of trouwdatum. Je kunt ook bandjes uitdelen met verschillende kleuren of symbolen en dan gasten met hetzelfde bandje bij elkaar laten komen. Vooral bij grotere bruiloften is dit een mooie gelegenheid om gasten met elkaar in gesprek te krijgen.

Eetkraampjes als wedding diner

Vaarwel, menukaart. Voor een festivalbruiloft zijn eetkraampjes ideaal! Ontspannen, smakelijk en snel. Ze hoeven niet alleen hoofdgerechten aan te bieden, zoete traktaties als ijs, wafels en suikerspinnen zijn ook welkome snacks. En: een barista- of cocktailbar zijn ook een geweldig idee.

Festivalbruiloft: het perfecte thema voor jullie zomerse huwelijk
Foto: Artem Saranin

Bruiloftstoetjes om van te smullen

Hoe klinkt een frozen yoghurt-machine? Doe er fruitige toppings bij zoals aardbeien, kiwi en mango, en kleurrijke chocoladenootjes of spikkels. Dit staat geweldig op je sweet table. Ook een ijstaart als bruidstaart is vooral bij warm weer een erg goed idee. Brandende sterretjes hierop als decoratie geeft een instant festival vibe.

Kleurrijk ballonnenspektakel

Laat je gasten een liefdesboodschap op een kaartje schrijven, bind deze vast aan een ballon en laat de ballonnen na de ceremonie opstijgen. Het kleurrijke spektakel van ballonnen is een prachtige achtergrond voor foto’s. Natuurlijk kies je wel voor de biologisch afbreekbare variant.

Voor alle leeftijden

Een festivalterrein is eigenlijk een avontuurlijke speeltuin. Met springkussens, schommels en een zweefmolen win je niet alleen de harten van de jonge gasten, ook de volwassenen zijn hier blij mee! Voor de spontane foto’s is een photobooth ook een leuk idee.

Kleurexplosie

Plan een kleurenfestival! Vul ballonnen met krijtverf, deel ze uit aan je gasten en laat ze gooien! Vermeld wel even op je uitnodigingen wat je van plan bent, zodat gasten hun outfit hierop kunnen afstemmen en eventueel extra kleding kunnen meenemen. Je kunt ook witte T-shirts uitdelen. Dit is niet alleen een geweldige activiteit tijdens je bruiloft, maar het zorgt ook voor een prachtig fotomoment én een uniek aandenken aan jullie bijzondere dag.

Feesttijd

Schakel een DJ of band in, decoreer de dansvloer met sprookjeslampjes of een discobal en dans de hele nacht door!

Credits:

Fotografie: Neon-photography – Tobias Stoffels

Jurk: Amabilis Wedding

Bloemen Blumen Heller, Diana Bittmann