Wanneer moet je een trouwkaart versturen? 

Het versturen van trouwkaarten is een belangrijk onderdeel van het plannen van een bruiloft. Zonder trouwkaart hebben jullie gasten namelijk geen flauw idee waar jullie gaan trouwen of op welk tijdstip de ceremonie begint. Maar wanneer moet je eigenlijk een trouwkaart sturen?

Wanneer moet je een trouwkaart versturen?

Het is vanzelfsprekend dat je een trouwkaart moet versturen om iedereen op de hoogte te stellen van de datum en locatie van jullie huwelijksceremonie. Maar hoe ver van tevoren moet je eigenlijk een trouwkaart versturen? Als je al een save-the-date kaart hebt gestuurd, hebben de ontvangers in ieder geval jullie bijzondere datum in hun agenda gemarkeerd. Toch is het belangrijk om er zeker van te zijn dat alle genodigden op tijd weten waar en wanneer ze worden verwacht, hoe de dresscode eruitziet en of er nog speciale cadeautips zijn. De save-the-date kaarten worden meestal 6 tot 8 maanden voor de bruiloft verstuurd.

Zorg ervoor dat de trouwkaart op tijd wordt verstuurd

Het is over het algemeen aanbevolen om de trouwkaarten 6 tot 8 weken voor de bruiloft te verzenden. Als jullie bruiloft plaatsvindt in het hoogseizoen, zoals in de zomermaanden, is het raadzaam om de uitnodigingen iets eerder te versturen. Dit geeft jullie gasten voldoende tijd om een accommodatie te regelen indien nodig en eventuele reisplannen te maken.

Stuur uitnodigingen voor de bridal shower of het repetitiediner

Een huwelijk bestaat tegenwoordig niet alleen uit een trouwceremonie en -receptie. Bridal showers en repetitiediners worden steeds populairder en als jullie deze evenementen ook organiseren, moet je niet vergeten om hiervoor ook uitnodigingen te versturen. Natuurlijk kunnen deze uitnodigingen ook digitaal worden verzonden via e-mail of een uitnodigingswebsite. Dit is niet alleen een tijdbesparende en kosteneffectieve optie, maar ook milieuvriendelijk.

Hoe maak je de perfecte trouwkaart?

Een trouwkaart is meer dan alleen een uitnodiging: het is een aankondiging van jullie grote dag. Maar hoe maak je de perfecte trouwkaart? Hier zijn enkele tips om jullie op weg te helpen.

Kies een stijl die bij jullie past

De stijl van jullie trouwkaart moet passen bij jullie als koppel, maar ook bij de thema’s en kleurenschema’s van jullie bruiloft. Ga voor een ontwerp dat past bij de sfeer en stijl van jullie speciale dag. Overweeg bijvoorbeeld een kaart met bloemen of romantische details als jullie een klassieke bruiloft plannen. Als jullie een moderne bruiloft willen, dan past een minimalistisch ontwerp of een kaart met patronen misschien beter bij jullie.

Overweeg alternatieve uitnodigingsvormen

Als jullie alles net even anders willen doen, overweeg dan om alternatieve uitnodigingsvormen te gebruiken. Een uitnodigingsvideo kan bijvoorbeeld een leuke optie zijn! Jullie kunnen ook kiezen voor gepersonaliseerde items zoals flessenpost of een fotoalbum waar jullie gasten doorheen kunnen bladeren. Dit kan meteen de toon zetten voor jullie bruiloft en jullie gasten extra enthousiast maken.

Hoe maak je een persoonlijke trouwkaart?

Een trouwkaart moet niet alleen een uitnodiging zijn, maar ook een weerspiegeling van jullie persoonlijkheden en jullie unieke relatie. Hier zijn een paar tips om een persoonlijke trouwkaart te creëren die jullie gasten zal verrassen. Maak de trouwkaart persoonlijk door details toe te voegen die jullie relatie weerspiegelen. Voeg bijvoorbeeld jullie initialen toe of foto’s van jullie samen, zoals foto’s van jullie couple shoot. Dit is een leuke manier om jullie gasten te laten zien wie jullie zijn en wat jullie relatie uniek maakt.

Houd de informatie beknopt

Zorg ervoor dat de kaart niet te vol staat met informatie en houd het beknopt en gemakkelijk leesbaar. Vermeld de belangrijkste informatie, zoals de datum, tijd en locatie van de bruiloft, en eventuele dresscode of cadeau-informatie.

Kies het juiste lettertype

Het lettertype kan bepalen of de kaart formeel of informeel overkomt. Kies een klassiek lettertype voor een formele uitnodiging, of een modern lettertype voor een informelere uitnodiging.

Voeg een persoonlijk bericht toe

Voeg een persoonlijke boodschap toe aan de kaart, zoals een eenvoudige boodschap over jullie relatie, of een gedicht of quote dat jullie relatie beschrijft. Er zijn talloze mogelijkheden om deze persoonlijke touch toe te voegen aan de kaart. Een artikel met voorbeeld gedichtjes voor op de trouwkaart kan hierbij helpen.