Plan jouw fotoshoot- bohemian en romantisch 

Trouwfoto’s met een bohemian sfeer zijn een grote trend op Instagram en Pinterest. Hoe zorg je voor een prachtig eindresultaat van jullie fotoshoot en laat je je van je beste kant zien?

Kies je fotograaf

Kijk goed rond, noteer de websites van fotografen die je aanspreken en maak een moodboard van de beelden die je het mooist vindt. Als je vervolgens een fotograaf kiest, bespreek dan goed wat je wensen zijn en toon hem/haar eventueel wat van je favoriete boho-beelden om de gewenste sfeer duidelijk te maken.

Tip: Neem eens een kijkje in Trouwalbum! Een handig overzicht van bruidsfotografen in een prachtige special. 

Locatie, locatie, locatie

Denk je aan bohemian, dan denk je aan buiten. Natuur en groen combineren moeiteloos met jullie romantische trouwthema. Ga bij goed weer dus vooral naar buiten en houd een mooie oranjerie of kas achter de hand bij regen. Geef jullie favoriete locaties door aan de fotograaf, zodat hij/zij alvast kan kijken of die plekken geschikt zijn.

Licht en schaduw

Heb je weleens gehoord van golden hour? Zo noemen fotografen het prachtige, warme licht een uur voor zonsondergang. Een perfecte moment voor een fotoshoot. En zelfs als de zon niet schijnt, is er geen man overboord. Het gouden uurtje in combinatie met wat nevel of grijzigheid geeft jullie boho-foto’s juist een extra romantische sfeer.

Lees ook: 7 tips voor fantastische trouwfoto’s

Cameraschuw én fotogeniek:
  • Denk niet te veel na over je poses en het eindresultaat. Ontspan en neem een comfortabele houding aan.
  • Een blauwe plek, tatoeage of iets anders dat je liever niet in beeld wilt? Geef het duidelijk aan bij je fotograaf.
  • Een prima manier om even te ontspannen is bewust heel hard en breeduit gaan lachen. Daarna zul je je relaxter voelen.
Strike a pose!

Of beter gezegd: laat alle ideeën over hoe je ‘moet’ poseren los. Adem een paar keer diep in en uit en probeer het hele gebeuren ontspannen te benaderen. Je kunt statische foto’s voorkomen door in beweging te blijven tijdens de reportage. Loop bijvoorbeeld hand in hand, dans samen en knuffel elkaar! De magie die er tussen jullie is, zul je ook terug zien op de foto’s. Tip voor als je toch af en toe poseert voor de camera: druk je tong tegen je gehemelte terwijl je lacht. Dit Hollywoord-trucje voorkomt dat je te veel tandvlees ziet, het voorkomt een onderkin én het accentueert je kaaklijn.

Decoratie musthaves

Met de natuur kun je alle kanten op, laat je vooral inspireren door de kleuren en vormen die jullie mooi vinden. En mag een bepaalde bloem of een plaid met een mooi patroon zeker niet ontbreken op de foto’s? Zorg dan dat je op tijd een rondje shoppen/lenen/verzamelen plant; dan grijp je niet last-minute mis op fijne items. Hippe items zijn momenteel vaasjes van bobbelglas, grote groene bladeren, varens, boomstammetjes en Oosterse tapijten.

Foto-tip

Bespreek met de fotograaf jullie wensen. Boek eventueel een kennismakings- of loveshoot en gebruik die voor jullie uitnodigingen.