Twee trouwfeesten in Antwerpen voor Luna en Nino 

Als twee echte globetrotters organiseerden Luna en Nino een huwelijksfeest dat hun liefde voor elkaar én voor reizen weerspiegelde. Met een feestzaal die aangekleed was als een oerwoud, was dat niet zo moeilijk. Het avontuurlijke koppel kijkt met een glimlach terug op het begin van hun getrouwde leven.

Twee trouwfeesten in Antwerpen voor Luna en Nino
Fotografie: JV Photography

Twee bruiloftsfeesten

De aanloop naar hun grote dag was een moeilijke periode voor Luna en Nino. Enkele weken voordien verloor Luna haar vader. Ondanks dat gemis werd hun bruiloft een succes. Omdat de twee een grote familie en vriendenkring hebben, besloten ze de feestelijkheden op te splitsen. Eerst trouwden ze voor de wet, de maand daarop volgden de ceremonie en het feest. “De gasten die er de ene dag niet bij konden zijn, kwamen de andere dag. Dat maakte de organisatie minder vermoeiend, en we hadden twee keer iets te vieren!”, leggen ze uit.

Herhaalde geloften

Eind augustus trouwden Luna en Nino officieel. De avond voordien sliep de bruid bij haar mama thuis en de bruidegom bij zijn ouders. Beide moeten toegeven dat ze zich na afloop niet veel konden herinneren van de plechtigheid. “De aanwezigen in het districtshuis kunnen getuigen dat we met veel overtuiging ‘ja’ hebben gezegd, gevolgd door een innige knuffel en een warme kus. Maar voor ons ging alles eigenlijk te snel”, vertellen Luna en Nino. “Daarom hebben we enkele dagen later onze geloften opnieuw aan elkaar voorgelezen. Toen waren we allebei pas echt geëmotioneerd.”

Nog meer Real Life Weddings? Die hebben we!

Ochtendwandeling na de bruiloft

Op het jawoord volgde een receptie in de tuin van Luna’s moeder en ging het gelukkige stel uit eten met hun getuigen en dichte familie. “Daarna zijn we met onze vrienden nog gaan feesten in de Zomerfabriek in Antwerpen. Ik had mijn jurk opgeknoopt, zodat ik die opnieuw kon dragen op het dansfeest in september. Ongelofelijk dat ik ‘m zo goed als wit kon houden na een hele nacht dansen!”, lacht Luna. “De volgende ochtend zijn we met ons koffertje in de hand naar huis gewandeld met een kleine kater in de stralende zon, inclusief pitstop in een nabijgelegen park voor een verfrissend drankje. Supergezellig was dat.”

Into the jungle; deel twee

Twee weken later was het tijd voor deel twee: de ceremonie en het dansfeest. Luna en Nino wilden een feest volledig in junglethema. “We zijn met ons tweetjes negentien maanden rond de wereld getrokken, dus dat thema paste perfect bij ons”, vertellen ze. De feestzaal richtten ze helemaal zelf in. Zo hadden ze een photobooth met grappige attributen zoals apen en verrekijkers, een heleboel lianenplanten en een bananenboom. Ze maakten daarnaast heel wat decoratie zelf, waaronder gigantische kartonnen letters in tijgerprint die ‘Lunino’ spelden. Alles paste in het plaatje. “Zelfs de hapjes die we serveerden kwamen uit landen waar we geweest waren op onze wereldreis. Die vielen erg in de smaak bij onze gasten.”

Bewogen dansfeest

Op het dansfeest werden enkel die snacks geserveerd. Door niet aan tafel te moeten zitten voor een diner, konden de gasten de hele avond uit de bol gaan op de muziek. “Ze waren al begonnen voor onze openingsdans, dus dat zegt genoeg! Het feest was meer dan geslaagd.” De openingsdans beschrijft het bruidspaar als een magisch moment. “Onze vrienden hadden vuurstokjes uitgedeeld en stonden in een cirkel om ons heen terwijl we dansten. We hebben enorm genoten van dat moment, ook al bracht het veel emoties naar boven”, zegt Luna. “Ik denk dat mijn vader erbij was.”

Leestip: 33 tips voor een geweldige sfeer

Details van de trouwdag

Trouwkleed: Karolien Verstraeten

Schoenen bruid: Scapa

Trouwkostuum en schoenen bruidegom: Gillo

Bruidskapsel: Lesley Kalkhoven

Make-up: Birgit Michielsen

Ceremonie- en feestlocatie: Burgerij in Antwerpen

Fotografie: JV Photography