Trouwjurk van Janneke: van Pinterest naar realiteit 

Na jarenlang enthousiast een Pinterestbord vol bruidsjurken bijgehouden te hebben, was het eindelijk zo ver: Janneke ging trouwen. “Al voordat ik verloofd was, had ik een Pinterest bord vol inspiratie voor mijn toekomstige bruiloft. Mijn vriend wist dat ook, dat we hoe dan ook zouden trouwen.”

Pinterest vol bruiloftsinspiratie

“Dat ook daadwerkelijk één van die gepinde jurken mijn bruidsjurk zou worden, had ik nooit verwacht.” Na verschillende jurken gepast te hebben, in twee verschillende bruidszaken, wist Janneke dat ze aan geen enkele jurk kon committeren, voordat ze de droomjurk van haar Pinterestbord had gepast. “Ik besloot nogmaals door Pinterest te gaan om het merk van de jurk te vinden. Dat bleek Milla Nova te zijn en was gelukkig in Nederland te koop! Ik maakte direct een afspraak bij de desbetreffende winkel.”

Tip: Bekijk ons ‘Pinterest in Print’ bord

Trouwjurk van haar dromen

Bij Bloomfeld hadden ze gelukkig een hoop jurken van Milla Nova hangen, die ook nog eens binnen het budget vielen. “Ik heb meerdere jurken van het merk gepast. Een grote, met enorme sleep en prachtige hals, waarin ik mij een echte prinses voelde. Maar ook prachtige jurken waarvan ik direct wist dat het niet dé jurk was.” Uiteindelijk blijven er twee jurken over en heeft Janneke last van flinke keuzestress. Een tweede pasafspraak wordt dan ook snel gemaakt.

Van Pinterest naar realiteit

“Wat ik fijn vond aan mijn tweede pasafspraak, was dat mijn moeder meekon. Ik trok nogmaals de twee bruidsjurken aan en ze zag het eigenlijk al direct aan mijn gezicht.” Toch kon ze moeilijk geloven dat ze dé jurk had gevonden. “Het was zo gek dat ik de trouwjurk die ik op mijn Pinterestbord had staan daadwerkelijk aanhad en mij er ook zo goed in voelde. Het leek te mooi om waar te zijn.”

‘Something blue’ op hun huwelijksdag

Janneke haalde haar inspiratie niet alleen van Pinterest, maar ook van de klassieke trouwfilm Bride Wars uit 2009 (met Kate Hudson en Anne Hathaway). In die film draagt de bruid namelijk een prachtige trouwjurk van Vera Wang met daaromheen een grijs lint. “Ik wilde niets liever dan ook een lint om mijn bruidsjurk en ik besloot voor een blauw lint te gaan, passend bij de jurken van mijn bruidsmeisjes. Van tevoren vroeg iedereen wat ik nou met dat ‘stomme lint’ moest. Maar zodra ze mij zagen, vonden ze het gelukkig net zo mooi als ik.”

Trouwjurk van Janneke: van Pinterest naar realiteit
Foto: Virtuwoos

Tranen van geluk van de bruidegom

“We hebben geen first look gedaan en zagen elkaar tijdens de ceremonie dus voor het eerst. Ik had mijn man nog nooit zien huilen, maar toen ik naar het altaar liep had hij tranen in zijn ogen.” Janneke voelde zich als een echte royal op hun prachtige bruiloft in haar Milla Nova bruidsjurk.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk onze pagina vol Real Life Weddings.

Josephine: trouwjurk of dochter?

In 2021 gaf het bruidspaar elkaar het jawoord en in de jaren daarna mochten ze een dochtertje verwelkomen. “Onze dochter hebben we Josephine genoemd, dat vonden we een mooie naam. Pas later kwam ik weer tot de ontdekking dat Josephine ook de naam van mijn bruidsjurk was!”

Details van de dag

Trouwfotograaf: Virtuwoos
Merk jurk: Milla Nova
Bruidswinkel: Bloomfeld
Sluier: Etsy