Marcel: ‘Ik hield het wel droog’ 

Foto: Odiza Fotografie

Het wordt het absolute hoogtepunt van jullie grote dag; de ceremonie. Hoewel alle gasten jullie omringen, is dit waarschijnlijk het intiemste onderdeel van de bruiloft. Marleen en Marcel vertellen alles over dit magische moment en geven waardevolle tips.

Marleen (30) & Marcel (32)

“Marleens ouders hebben een prachtig verbouwde boerderij in het Twente. Haar zus was daar getrouwd en ons leek het ook een geschikte plek. We zijn de hele zomer het jaar ervoor bezig geweest om ervoor te zorgen dat alles er spic en span uitzag. Het moment dat ik aan kwam rijden voelde vertrouwd en persoonlijk. Familie en vrienden vonden de plek ook heel bijzonder. De ceremonie begon met het nummer ‘Love You More’ van Racoon. De trouwambtenaar kwam net als ik uit Utrecht en was naar Twente verhuisd. Ze kon zich daarom goed inleven en heeft mooie dingen over ons gezegd. Maar het mooiste moment was toen we onze geloften uitspraken. Marleen kreeg tranen in haar ogen. Ik hield het wel droog, maar toen de muziek afgelopen was en ik over mijn schouder keek, zag ik mijn oom heel hard huilen. Dat is een heel stoere man, toen ik dat zag moest ik snel de andere kant op kijken, omdat ik het anders ook niet droog zou hebben gehouden. Onze kerkdienst zou plaatsvinden in een pittoresk, oud Engels kapelletje. Maar omdat er uiteindelijk niet genoeg mensen in mochten, moesten we halsoverkop naar een andere kerk toe. Daar hadden ze al jaren geen bruidsceremonie georganiseerd en ze waren superenthousiast. Ik kwam iets te laat bij Marleen, want de trouwauto was onder een boom geparkeerd en zat onder de bladeren en smurrie. Uiteindelijk was alles fantastisch: van de ceremonie tot het avondprogramma. Het voelde totaal niet als een coronabruiloft.” – Marcel

Tip: “Schrijf je geloften niet vlak voor de bruiloft maar denk er echt goed over na. En vertrouw belangrijke taken aan de juiste mensen toe.”

Leestip: Droomaanzoek tijdens magische helikoptervlucht