Chantal en Jerrold: kerstbruiloft in kasteel van Brasschaat 

Het vuurwerk spatte er letterlijk vanaf! De bruiloft van Chantal en Jerrold was gevuld met liefde, eigenheid, warmte en werd afgesloten met een fantastische vuurwerkshow.

Aanzoek op Ibiza

Na een connectie op LinkedIn en een etentje waarbij de vonken oversloegen, waren Chantal en Jerrold onafscheidelijk. Tien weken nadat ze zoontje Kyan verwelkomden, ging Jerrold op een jacht op Ibiza op één knie. Het aanzoek werd direct gevierd met champagne en het plannen van hun Black Tie kerstbruiloft kon beginnen.

Say Yes to the Dress

Het sprookje begon voor Chantal al tijdens het uitzoeken van haar bruidsjurk. “Voor het uitzoeken van mijn jurk had ik een afspraak gemaakt bij Koonings. Ik had nog niet echt idee over wat ik wilde en paste van alles. Na een jurk of zes kwam Ramona naar mij toe met de mededeling dat ze de perfecte jurk voor mij in gedachten had. Toen ik die aantrok en in de spiegel keek, wist ik het meteen. Eigenlijk geloofde ik niet zo in dat gevoel, van dé jurk. Maar het was toch echt zo.”

Samen slapen

“De nacht voor onze bruiloft hebben we samen geslapen. Kyan was toen anderhalf, dus dat was vooral praktisch. In de ochtend vertrok Chantal alvast naar de trouwlocatie om zich daar klaar te maken; ik kwam later,” vertelt Jerrold. Chantal: “We hebben in de ochtend alles een beetje om de zorg voor- en het slaapritme van Kyan heen gepland. Dat ging prima. Tijdens Jerrolds voorbereidingen sliep Kyan in een aparte kamer, met de babyfoon binnen handbereik.”

Vader en dochter

Dat de first look een magisch moment is, weten we allemaal. Om dit moment met haar vader te delen, vond Chantal dan ook extra bijzonder. “Iedereen vertelde ons dat Jerrold en ik voor de ceremonie een first look moesten doen. Ik dacht: waarom?! Het leek ons juist leuker om dat moment te beleven als ik naar het altaar zou lopen. Wat ik juist wel mooi vond, was om het first look-moment met mijn vader te hebben, die mij vervolgens naar het altaar zou begeleiden.”

Jerrold: “Toen ze met haar vader de ceremoniezaal in kwam gelopen, overtrof ze echt al mijn verwachtingen! Ik was echt sprakeloos. Van tevoren zei ik nog dat ik niet zou huilen, maar ik kreeg toch wel echt waterige ogen. Het was de mooiste dag van mijn leven.”

Meer Real Life Weddings lezen >>

Muzikale ceremonie

“Onze ceremonie hebben we net wat anders gedaan dan gebruikelijk. We kozen namelijk voor een muzikalere vorm. Ons liefdesverhaal werd zowel verteld als gezongen met zelfs een pianist erbij,” legt Chantal uit. Jerrold vult haar aan dat het speciaal was om hun liefdesverhaal op deze manier te horen: “Het is toch een reflectie van wat we allemaal hebben meegemaakt, erg mooi.”

Naast de bijzondere ceremonie was ook de decoratie een veelbesproken onderwerp. Chantal: “We zijn beiden dol op kerst en de warme gezellige sfeer daar omheen, het leek ons dan ook geweldig om in die periode onze bruiloft te vieren. De zaal was dan ook prachtig versierd met kaarsen, openhaarden en bloemen.”

Sterrendiner

“Na de ceremonie sneden we samen de taart aan en maakten we snel wat foto’s voordat de zon onderging. Daarna was het tijd voor ons diner. Ook deze ruimte was prachtig versierd. We kozen voor een zittend diner met de lekkerste gerechten. De proeverij die we hiervoor hadden was ook top, we konden alles proeven, van kaviaar tot witvis en oesters. Alles was heerlijk en luxe,” vertelt Jerrold.

Tijdens het diner genoten ze van een livezangeres die hier en daar een kerstnummer zong om vast in de stemming te komen. Chantal: “Toen we ons diner aan het afronden waren, ontving de zangeres onze avondgasten in een andere zaal.”

Echte mannenkamer

“Het uitvoeren van een openingsdans wilde ik Jerrold niet aandoen, en zelf voelde ik er ook niet veel voor. Uiteindelijk hadden we met een beamer een video van ons laten afspelen met muziek en een aftelmoment. Op het eind van het aftellen kwamen we samen met ons zoontje de zaal binnen,” vertelt Chantal.

Jerrold: “Na onze entree heb ik nog een speech gegeven en vervolgens was het tijd om te feesten. In een aparte kamer, naast de feestzaal, hadden we een mannenkamer laten inrichten. Je kon er whisky drinken en sigaren roken. We hebben er met de mannen wel een uur of twee gezeten, relaxen en sterke verhalen vertellen.”

Vuurwerkshow

Als late night snack werd er zuurkool met rookworst en friet uitgedeeld, maar het échte hoogtepunt van de avond was de vuurwerkshow. “Ik ben een echte vuurwerk-gek, het is echt mijn hobby, een vuurwerkshow vond ik dan ook geweldig. Voor het vuurwerk nam ik contact op met Caffero, een bedrijf dat ook shows doet voor dj’s en festivals. Uiteindelijk hadden we een prachtige show in elkaar gezet op het nummer A Sky Full Of Stars van Coldplay,” vertelt Jerrold. Chantal: “Het was echt de perfecte afsluiting van onze dag.”

Download gratis BRUID Musthave Playlists

Leveranciers van de dag

Trouwjurk: Ramona Koonings collectie, Koonings

Trouwpak: Scabal, Misura Sartoria Rotterdam

Trouwringen: Joaillerie du Centre Antwerpen

Trouwlocatie: Kasteel van Brasschaat

Weddingplanner: Iris Roest ( Lovers & Creators)

Trouwfotograaf: Marieke Zelisse Photography

Videograaf: We Make Moment

Diner: J&M Catering

Bruidstaart: Manus Brasschaat

Ceremonie muzikaal duo: Luizter

Zangeres diner: Sylvana

Vuurwerkshow: Caffero