De Disneybruiloft in Tielt van Manon en Michiel 

Het sprookjesachtige huwelijksverhaal van Manon en Michiel betovert hen nog elke dag. Een sprookje dat begon met een onvergetelijk aanzoek in Disneyland en een magische ceremonie in een heel speciale kerk.

De Disneybruiloft in Tielt van Manon en Michiel
Fotograaf: Thomas Callens

Droomaanzoek in Disney

Als Disneyfan was het de droom van Manon om in Disneyland Parijs ten huwelijk gevraagd te worden. Maar dat het toch gebeurde, was uiteindelijk een verrassing. “Michiel heeft altijd gezegd dat hij mij niet in Disney ten huwelijk wilde vragen, juist omdat ik dat zo graag wilde en dus zou verwachten. Zijn aanzoek in februari 2020 zag ik dan ook écht niet aankomen! Bij het roze kasteel in Disneyland ging hij op zijn knie, waarna ik natuurlijk direct moest huilen. Als verrassing had hij ook nog eens mijn twee beste vriendinnen mee naar Disney genomen om stiekem foto’s en video’s te maken. Toen ik hen zag, moest ik nog harder huilen. Het was echt perfect.”

Betoverende first look

“Op de ochtend van onze bruiloft maakte ik me samen met mijn bruidsmeisjes in mijn ouderlijk huis klaar terwijl Michiel de avond daarvoor al naar zijn ouders was vertrokken. Toen hij daar klaar was, is hij naar mij vertrokken.” Eenmaal bij Manon aangekomen, was het tijd voor de first look. “Ik vond dit echt het spannendste moment van de dag. Ik had geen idee hoe hij eruit zou zien, ik wist niet eens de kleur van zijn kostuum. Hij wist ook niets van mijn look. Toen ik hem zag, was ik vooral blij om weer samen te zijn” Ook Michiel vond het een spannend moment. “Ik voelde me zo gelukkig toen ik haar zag en dacht: dit is mijn Manon, in een echte prinsessenjurk.”

Live orkest tijdens de kerkelijke bruiloft

Na hun huwelijk voor de wet in het gemeentehuis in Tielt en het maken van romantische trouwfoto’s, is het om 14.00 uur tijd voor de kerkelijke bruiloft. “We wilden heel graag voor de kerk trouwen en vooral deze specifieke kerk is erg bijzonder voor ons. Mijn oma overleed helaas een aantal jaar geleden, haar begrafenis vond plaats in deze kerk. Bovendien hebben zowel Michiel als ik onze communies in deze kerk gedaan. We koesteren al zoveel mooie momenten en herinneringen aan deze kerk, en trouwen hier zou een mooie aanvulling zijn.”

“Voor onze kerkdienst hadden we een live orkest van ongeveer 40 musici. Ze speelden onder andere toen ik met mijn vader de kerk binnenkwam. Ook speelden zij het nummer Can You Feel the Love Tonight van The Lion King. Het was echt indrukwekkend om zo’n orkest in een grote kerk te horen spelen.”

Be our guest

“Nadat we via de lila loper de kerk verlieten en allemaal een glaasje bubbels kregen, vertrokken we met een groep in de oldtimerbus naar de volgende locatie voor de receptie en het avondeten”, vertelt Manon. “Gelukkig was alles heel dichtbij, maar net te ver om op hakken te lopen, haha.” Tijdens het diner mocht het Disneythema niet ontbreken. “Naast het feit dat we gekozen hadden voor een kleurenpalet van lila en geel, hadden we ook hier een subtiele Disneysfeer. We hadden ‘Be our guest’, een quote uit Beauty and the Beast, boven ons zitplan geplaatst. Dat gaf net die extra touch.”

De Disneybruiloft in Tielt van Manon en Michiel
Fotograaf: Thomas Callens

Instagramvolgers hielpen met de bruiloft

Zowel Michiel als Manon zijn ontzettend blij met hun weddingplanner. “Het was zo fijn om een weddingplanner te hebben, dat scheelde enorm veel stress. We konden alles aan haar overlaten en gewoon genieten van de dag.” Hoe hebben ze hun droomweddingplanner gevonden? “Op Instagram (@mannievdw, red.) heb ik mijn volgers meegenomen in het hele proces en op een gegeven moment ook om tips gevraagd. Op die manier hebben we haar en een aantal andere leveranciers gevonden.”

Beauty and the Beast

Manon blikt terug op een droomeinde van haar grote dag. “We sloten onze huwelijksdag af met een geweldig feest dat duurde tot zes uur in de ochtend. De feestlocatie was voor bijna iedereen dichtbij, en ongeveer dertig mensen hebben in het nabijgelegen hotel geslapen.” Hoewel het feest eindeloos leek te duren, was hun eerste dans toch echt het favoriete moment. “Onze openingsdans was op Beauty and the Beast uit de gelijknamige film. Op dat moment realiseerden we ons echt dat de dag bijna voorbij was en konden we alle spanning loslaten.”

Meer inspiratie nodig? Deze pagina staat vol Real Life Weddings!

Details van de bruiloft

Trouwjurk:  Mari Fin Bridal Lochristi

Trouwpak: Café Costume

Locatie: Shamrock Tielt

Fotograaf: Thomas Callens

Weddingplanner: Margriet Feesten