Angela: “We hebben wel wat traantjes gelaten” 

De gastenlijst; geen makkelijk onderwerp als je een bruiloft aan het plannen bent. Wie nodig je wel of juist niet uit? Stuur je iedereen een save the date en bekijk je te zijner tijd hoeveel gasten je mag ontvangen? Of zijn jij en je aanstaande het gewoon niet eens over het aantal gasten Angela (29) en Robin (33) vertellen je alle ins en outs over hun struggles met de gastenlijst.

“In eerste instantie zouden we in april 2020 trouwen en hadden we probleemloos een gastenlijst samengesteld met 120 mensen. Maar onze save the date’ werd een ‘move the date’. We dachten dat alles in oktober wel weer rustig zou zijn, maar dat werd helaas een ander verhaal. Nog een keer verplaatsen wilden we niet, dus moesten we schrappen in onze gastenlijst. Eerst van 120 naar 70 gasten. Dat ging nog wel. Sommige gasten, zoals onze opa’s en oma’s, waren al extra voorzichtig in hun contacten en gaven aan het niet erg te vinden om via een videoverbinding mee te genieten. En hoe leuk we onze collega’s ook vinden, zij zijn geen essentieel onderdeel van ons sociale leven. Maar van 70 terug naar 50 gasten ging met pijn in ons hart. En toen we daarna ook nog eens terug moesten naar 30 gasten, heb ik wel wat tranen gelaten. Je gaat heel goed nadenken over de mensen die dichtbij je staan en uiteindelijk hebben we onze trouwdag gevierd met onze directe familie en allerbeste vrienden. Zonder hun partner. De dag was zo mooi en heel intiem; je beleeft een intens moment met je dierbaarsten. Wij hadden ook ontzettend mazzel met onze locatie. Zij dachten in alles met ons mee en gaven ons de mogelijkheid om de dag te splitsen – de ceremonie en de receptie. Zo konden we toch iets meer dan 30 mensen uitnodigen.” – Angela

Tip: “Probeer mee te gaan met de flow. Je trouwdag draait om de liefde tussen jullie twee, geniet daarvan! Daarbij kan een gastenlijst voor plan A, B en C handig zijn.”

Lees ook: De weekendbruiloft van Wouter en Catootje